3. Slobodni trening/ Abu Dabi

Izvor: Autorepublika.rs, 22.Nov.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3. Slobodni trening/ Abu Dabi

Prvi trening ovog vikenda da je Rosberg uspeo da završi trening ispred Hamiltona

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga u Emiratima bili su veoma topli. Temperatura staze dostigla je 45. podeok dok je temperatura vazduha zabeležena na 26. stepeni.
 
Fernando Alonso je zbog jučerašnjeg problema sa bolidom morao da odmah izađe na stazu kako bi nadoknadio zaostatak, pa je ujedno bio u prilici da zabeleži prvo vreme od 1m44.581s. Ipak posle jedno 15 minuta od početka, Sebastian Vettel je dospeo na prvu poziciju (1m44.547s), ali ga je Jenson Button ubrzo prestigao svojim krugom od 1m44.518s.
 
U nastavku treninga Alonso se na stazi pojavio sam novim mekim pneumaticima, što je ujedno poboljšalo njegovo vreme na 1m42.653s. Na polovini sesije na stazi su se pojavili i konkurenti za titulu, gde je u prvom opipavanju snaga Rosberg zauzeo prvo (1m42.635s) mesto dok je Hamilton došao na treću poziciju.
 
Finiš sesije doneo je dvoboj između fabričkih vozača Mercedesa. Ncio je na novim gumama postavio krug od 1m41.424s što je za nešto više od tri desetinke bilo bolje od Lewisa Hamiltona. Treći je bio Felipe Massa ispred Fernanda Alonsa i Sebastiana Vettela.

izvor

Nastavak na Autorepublika.rs...






Povezane vesti

Kvalifikacije za Veliku Nagradu Abu Dabiju

Izvor: Autorepublika.rs, 22.Nov.2014

Subota je prošla u znaku Nika Rosberga, jer je za skoro cele 4 desetinke bio brži od Luisa Hamiltona na poslednjim kvalifikacijama ove sezone.. . Vremenski uslovi u sumrak bili su odlični za vožnju. Staza se zagrejala do 33. stepeni a temperatura vazduha bila je na 26. podeljku..  . Prvo vremena...

Nastavak na Autorepublika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.