Suđenje žandarmima koji su tukli Vučića

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2015, 05:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje žandarmima koji su tukli Vučića

Proces protiv osmorice žandarma optuženih za izazivanje incidenta na gej paradi, kada su prebijeni Andrej Vučić, brat srpskog premijera, Predrag Mali, brat gradonačelnika Beograda i dvojica vojnih policajaca koji su ih obezbeđivali, počinje 24. marta u Višem sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je protiv njih podiglo optužnicu pre dvadesetak dana, a u međuvremenu odbacilo krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policajaca.

Optužnica je podneta protiv žandarma Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i Radeta Matića. Njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja, kao i napad na vojno lice i zlostavljanje i mučenje.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i pravi mali rat između zaštitnika građana i Ministarstva odbrane. Problem je nastao pošto je Vojno-bezbednosna služba odmah po incidentu uzela snimke nadzornih kamera na mestu sukoba, na šta inače po zakonu nema prava, i odbila da ih preda Jankoviću.

Inače, na saslušanju u tužilaštvu, nezvanično saznaju mediji, svi žandarmi su ostali pri iskazima datim u policiji u kojima su naveli da su oni bili napadnuti od specijalaca Kobri koji su obezbeđivali Vučića i Malog.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.