Potonuo brod sa migrantima, strahuje se da je poginulo oko 80 ljudi

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod sa migrantima, strahuje se da je poginulo oko 80 ljudi

Najmanje 80 migranata se udavilo kada je potonuo krijumčarski brod koji je ih prevozio iz Libije, potvrdila je danas italijanska obalska straža, čiji pripadnici su uspeli da spasu 24 migranta.

To je drugi incident sa smrtnim ishodom u poslednja dva dana.

U sredu je na istoj ruti poginulo sedam migranata nakon što je potonuo ribarski čamac kojim su ih prevozili, a spaseno je skoro 500 ljudi, prenose agencije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kod Libije potonuo brod strahuje da je potonulo 30 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2016

Pomorske snage EU navele su u četvrtak 26. maja, da strahuju da se tridesetak ljudi utopilo nakon potonuća broda u blizini obale Libije, dok je 50 migranata spašeno iz mora.    "Pretpostavljamo da je broj poginulih između 20 i 30 osoba", rekao je portparol vojne operacije EU "Sofija" kapetan Antonelo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.