Policija odlučila o sudbini devojčica koja je slučajno ubila instruktora

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija odlučila o sudbini devojčica koja je slučajno ubila instruktora

Okružna policija u američkoj državi Arizoni saopštila je da li će biti podignuta optužnica posle istrage o oružanom incidentu na jednom strelištu, u kojem je devetogodišnja djevojčica ubila svog instruktora iz automatskog pištolja "uzi".

Agencija za zaštitu na radu vodi svoju istragu o incidentu koji se desio pre pet dana u mestu Vajt Hils, nedaleko od Las Vegasa.

Ovaj događaj pokrenuo je debatu povodom činjenice da strelišta omogućavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << povremenim posetiocima da koriste automatsko oružje, a posebno zbog toga što se ubojito oružje daje deci.

- Na osnovu video snimka, šerifova kancelarija zaključila je da neće biti krivične tužbe - navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Mohave.

Na video snimku koji je objavila policija vidi se da je devojčica izgubila kontrolu nad oružjem prilikom rafalne paljbe i pogodila u glavu instruktora Čarlsa Vaku (39).

On je prebačen u bolnicu, ali je kasnije umro.

Na snimku se čuje kako Vaka ohrabruje devojčicu da ispali jedan hitac, a potom joj govori: "U redu, puna automatska paljba". Video se prekida u trenutku kada devojčica gubi kontrolu usled trzaja.

Pojedini modeli "uzija" mogu da ispale do 1.700 metaka u minuti, odnosno skoro 30 u sekundi, navodi se u podacima na veb sajtu proizođača ovog oružja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema optužnice poslije tragedije na strelištu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014

VAJT HILS - Okružna policija u američkoj državi Arizoni saopštila je da neće biti podignuta optužnica poslije istrage o oružanom incidentu na jednom strelištu, u kojem je devetogodišnja djevojčica ubila svog instruktora iz automatskog pištolja "uzi"... U saopštenju se navodi da ovaj događaj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.