Novi detalji napada na ruske navijače u Beogradu, jednom od povređenih izvađena slezina

Izvor: BKTV News, 26.Mar.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi detalji napada na ruske navijače u Beogradu, jednom od povređenih izvađena slezina

U noći subota na nedelju, u centru Beograda, napadnuta su i teško povređena nožem dva državljanina Rusije - Maksim Butrin i Pavel Bodrov, potvrdio je za Sputnik Jurij Pičugin, ataše za medije Ambasade Rusije u Beogradu.

Navijaču Spartaka Pavelu Bodrovu, koji je preživeo napad u Beogradu nakon prijateljske utakmice sa Crvenom zvezdom, lekari su izvadili slezinu.

"Bodrovu je izvađena slezina i on ima hematom u gornjem delu bubrega. On je svestan, ali je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na intenzivnoj nezi. Temperatura je normalna bez ikakvih komplikacija“, izjavila je dežurna lekarka Branislava Stefanović.

Drugi navijač Maksim Butrin mogao bi da bude otpušten iz bolnice tokom dana.

"Butrin je pri svesti, može da komunicira. Hemodinamika je stabilna. Stanje je pod kontrolom. Danas će biti urađen drugi deo operacije, ali ne intenzivan. Možda ćemo ga danas otpustiti", rekla je doktorka.

Dvojica navijača moskovskog fudbalskog kluba Spartak su hospitalizovana, dok je treći lakše povređen nakon što ih je sinoć u Beogradu, dok su išli ulicom, napala grupa ljudi koji nisu navijači, saznaje Sputnjik nezvanično.

Policija traga za napadačima.

"Ambasada je u kontaktu sa njima. Saradnik konzularnog odseka Ambasade ih je posetio i razgovarao sa njima. Njihovi rođaci su obavešteni o tome šta se desilo. Za sada se ovim slučajem bavi policija Srbije“, rekao je ataše za medije Jurij Pičugin.

Ruski mediji javili su prethodno da su tri navijača povređena nožem posle prijateljske utakmice između Spartaka i Crvene Zvezde u Ulici kralja Milana u Beogradu.

Ruski navijači juče su pratili fudbalsku utakmicu dva prijateljska kluba koja se završila pobedom Beograđana rezultatom 2:1, ali je pobeda ostala u senci svečarske i prijateljske atmosfere navijača dva kluba koji su prodefilovali glavnim gradom Srbije šireći bratske poruke.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.