Napadi loša poruka za povratnike

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napadi loša poruka za povratnike"

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić najoštrije osuđuje incident u kome je pretučen Radoš Magić iz sela Grabac u opštini Klina.

Magić je pretučen dok iz svoje njive pokušao da otera stoku koju su Albanci doterali na ispašu.

Ministar Jevtić je za ''TV Pink rekao da su ovakvi događaji svakako loša poruka za povratnike u Klini i za proces povratka i opstanka uopšte.

"Niz incidenata u Klini u poslednjem periodu je loša poruka za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratnike, i ovo dodatno usporava i onako spor proces povratka. Napad na Radoša Magića i nanošenje telesnih povreda plaši povratnike u unosi nesigurnost'', saopštio je ministar Jevtić.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo na svoju privatnu imovinu i ona ne sme biti ugrožavana.

Ovo,inače,nije prvi napad na povratnika Radoša Magića.

Magića su, kako je ranije on izjavio za Betu, nepoznati počinioci prebili 16.jula 2009. godine u blizini sela Grabac.

Tada su Magiću bile nanete teške povrede. Lekari u Urgentnom centru su tada rekli da je Magić zadobio frakturu lobanje, a bilo mu je polomljeno i više rebara.

On je pohvalio brzo reagovanje policije koja je uhapsila dve osobe albanske nacionalnosti koje su osumnjičene za ovaj incident i dodao da je jednom osumnjičenom, po nalogu tužioca, određeno policijsko zadržavanje, a da je drugi nakon ispitivanja pušten.

''Samo brzom reakcijom i hapšenjem osumnjičenih mogu se sprečiti incidenti u budućnosti“, istakao je ministar Jevtić.

Tokom meseca maja razbojnici su u više navrata tukli i pljačkali Srbe povratnike u gradu Klini i selima Drsnik, Klinavac i Dugonjive.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.