Incident na komemoraciji: Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD-a; Pretnja prekidom odnosa sa Izraelom!

Izvor: BKTV News, 23.Apr.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na komemoraciji: Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD-a; Pretnja prekidom odnosa sa Izraelom!

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, na današnjoj komemoraciji u Donjoj Gradini za žrtve ustaških zločina, odbio je da se rukuje sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak.

Kako prenose "Blic" i sarajevski "Dnevni avaz", Dodik se rukovao sa svima, pa i sa političkim oponentima Mladenom Ivanićem i Borislavom Borenovićem, ali kada mu je ambasadorka Kormak pružila ruku, on je to ignorisao.

Navodi se da je Dodik, nakon što su ga SAD stavile na “crnu listu” >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i uvele mu sankcije, za to nedavno optužio američku ambasadorku i istakao da je Kormakova nepoželjna osoba na teritoriji RS.

Pretnja prekidom odnosa sa Izraelom

FOTO: Tanjug

Ukoliko se ispostavi da je pismo Ministarstva inostranih poslova Izraela o statusu Predstavništva Srpske u Izraelu verodostojno, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa tim ministarstvom, poručio je predsednik Milorad Dodik tokom sastanka sa nerezidentnim izraelskim ambasadorom za BiH Boazom Rodkinom.

Sagovornici su konstatovali da je saradnja Srpske i Izraela tradicionalno dobra i da postoji još prostora da ona bude unapređena, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Tokom sastanka Dodik se osvrnuo na pismo Ministarstva inostranih poslova (MIP) Izraela, koje je na njegovu adresu stiglo putem MIP BiH.

Od ambasadora Izraela zatražio je da se ustanovi da li je pismo verodostojno.

"Ukoliko se ustanovi da jeste, Republika Srpska ne može pristati na tako uvredljive i ponižavajuće zahteve koji su ispostavljeni u tom pismu", rekao je Dodik u Banjaluci tokom razgovora sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH.

Prema njegovim rečima, ako su ti ponižavajući navodi tačni, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela.

Nezvanično, RTRS saznaje da je Dodik prekinuo sastanak pre predviđenog završetka.

MIP Izraela uputio je pismo MIP BiH u kojem se navodi da u Tel Avivu ne postoji Predstavništvo RS, da na njegovom čelu nije Arie Livne, te da diplomate iz Izraela nće prisustvovati komemoraciji u Donjoj Gradini ako tamo bude i Livne.

Dodik: Izjave Rame i Tačija znače samo jedno - Kosovo je ozbiljan problem, nasilno je oteto od Srbije!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.