IMAM UPUCAN U GLAVU: Posle molitve ubijen muslimanski vođa, njegov pomoćnik ranjen (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Avg.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAM UPUCAN U GLAVU: Posle molitve ubijen muslimanski vođa, njegov pomoćnik ranjen (FOTO) (VIDEO)

Naoružani napadač otvorio je vatru i ubio muslimanskog imama, upucavši ga u glavu nakon popodnevne molitve.

Njegov pomoćnik je takođe upucan, ali u grudi i zbog toga je sada u kritičnom stanju, prenosi mirror.co.uk.

Veruje se da je ubistvo izvršio usamljeni napadač koji je bio samo jedan blok udaljen od Al-Furkan Jame Majsid džamije u Ozon Parku u Kvinsu.

Incident se dogodio nešto pre 2 popodne nakon popodnevne molitve, a policija je rekla da je nejasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da li je ubica rekao nešto pre nego što je počeo da puca.

Lokalni stanovnici krive Donalda Trampa za to što se dogodilo. Lokalni stanovnik Khairul Islam (33) rekao je za Njujork Dejli Njuz:

- Ovo nije Amerika. Mi krivimo Trampa koji je svojom dramom stvorio islamofobiju.

BREAKING: Imam shot dead in New York and assistant injured as they walked home from mosque https://t.co/u6hJWKfPis pic.twitter.com/q3mxQo4kXF

— Daily Mirror (@DailyMirror) August 13, 2016

Identitet imama još nije otkriven, ali meštani su rekli da je veoma poštovan. Očevici kažu da je ubica visok i tamnoput i da je nosio veliki pištolj.

Policija još nije utvrdila motiv za ovaj zločin, ali su sigurni da se ne radi o zločinu iz mržnje.

Protest meštana posle ubistva:

. #Muslim OzonePark community to gather tonight to address shooting. Some yelling it's a #HateCrime. #1010WINS pic.twitter.com/yP8CP7nCqG Protest meštana: — Samantha Liebman (@SamiLiebman) August 13, 2016

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.