Evropski pokret podržava Jankovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski pokret podržava Jankovića

Evropski pokret u Srbiji ocenio je danas da se pokušajima diskvalifikacije značaja institucije Zaštitnika građana i ličnosti Saše Jankovića skreće pažnja javnosti sa indicija o postojanju prekoračenja ovlašćenja službe vojne bezbednosti u istrazi incidenta na Paradi ponosa.

"Smatramo da se time skreće pažnja javnosti sa zabrinjavajuće činjenice da Ministarstvo odbrane odbija da dostavi Zaštitniku građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tražena dokumenta, kao i sa činjenica da postoje indicije o prekoračenju ovlašćenja službe vojne bezbednosti u istrazi incidenta na Paradi ponosa, i o neovlašćenom praćenju aktivnosti pojedinih političkih partija", navodi se u saopštenju Evropskog porketa.

Evropski pokret u Srbiji je izrazio zabrinutost povodom opstrukcije i neprimerenog postupanja Ministarstva odbrane u vršenju dužnosti Zaštitnika građana u postupku kontrole u vezi sa incidentom tokom Parade ponosa.

Evropski pokret navodi da su pored pomenutog, događaji u sredu tokom sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti, zajedno sa izjavama i saopštenjima koji su usledili, demonstrirali veoma nizak nivo poštovanja institucije Zaštitnika građana i nepoznavanje njegovih ustavnih i zakonskih ingerencija od strane predsedavajućeg Odbora i poslanika vladajuće većine.

Evropski pokret u Srbiji snažno podržava Zaštitnika građana u vršenju Ustavom i zakonom definisanih nadležnosti i apeluje na državne organe da poštuju nezavisnost institucije koja se stara o zaštiti prava građana Srbije.

Nesmetano vršenje dužnosti Zaštitnika građana i ostalih nezavisnih državnih organa je ključna karika u uspostavljanju efikasne zaštite prava građana, što je koliko potreba građana Srbije, toliko i deo procesa evropske integracije Srbije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropski pokret snažno podržava Jankovića

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Evropski pokret u Srbiji ocenio je danas da se pokušajima diskvalifikacije značaja institucije Zaštitnika građana i ličnosti Saše Jankovića skreće pažnja javnosti sa indicija o postojanju prekoračenja ovlašćenja službe vojne bezbednosti u istrazi incidenta na Paradi ponosa..."Smatramo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.