Davutoglu: Turska vidi Rusiju kao prijatelja

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Turska vidi Rusiju kao prijatelja

26.11.2015. -

Turska vidi Rusiju kao prijatelja i nema nameru da prekida odnose, uprkos obaranju ruskog vojnog aviona Su-24, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.

„Nemamo nameru niti možemo da prekinemo veze sa Rusijom, ili da te veze održavamo u napetom stanju posle ovog incidenta. Rusija je naš prijatelj, komšija i veoma važan partner. Bilateralni odnosi ne mogu biti žrtvovani“, rekao je Davutoglu na sastanku stranke.

„Naglašavam, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << međutim, da, kada je u pitanju obezbeđivanje nacionalne bezbednosti, svi odnosi, čak i najviše prijateljski, treba da se zasnivaju na poštovanju prava svake zemlje da brani svoju teritoriju“, dodao je turski premijer.

Prema Davutogluu, političke, ekonomske i kulturne veze dveju zemalja su moćne i ne smeju biti prekinute.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.