Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijeće naroda bez odluke o referendumu u RS-u

Na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske nije danas postignut dogovor o odluci Narodne skupštine RS-a o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, na koju su veto stavili bošnjački delegati Vijeća naroda.

Ovo pitanje u četvrtak će se pokušati usaglasiti na Zajedničkoj komisiji Vijeća naroda i Narodne skupštine RS, a ukoliko ni tada ne budu dogovora, konačnu riječ dat će Ustavni sud RS.

Predsjedavajuća Vijeća naroda RS-a Nada Tešanović potvrdila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na pres-konferenciji da nije bilo suglasnosti o odluci Kluba Bošnjaka o vetu na odluku o referendumu te da su tri kluba bila protiv tog veta.

Ona je iznijela stav da postoji zakonsko pravo da se i građani RS-a izjasne na referendumu o pravosuđu BiH.

Potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Kemo Čamdžija, međutim, naglašava da Narodna skupština RS-a ne može donositi odluke o pitanjima koja se odnose na državne organe BiH, već samo na pitanja iz nadležnosti entiteta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bošnjaci uložili veto na referendum

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015

BANJALUKA - Vijeće naroda RS danas nije postiglo saglasnost o odluci Narodne skupštine RS o raspisaivanju referenduma o Sudi u Tužilaštvu BiH jer su bošnjački delegati stavili veto, javlja novinar "Nezavisnih novina"...O ovom pitanje i sutra će se pokušati usaglasiti zajdnička komisija Vijeća...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Veće naroda RS bez saglasnosti o referendumu

Izvor: Akter, 29.Jul.2015

Veće naroda Republike Srpske danas nije postiglo dogovor o odluci Narodne skupštine RS o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, na koju su veto stavili bošnjački delegati u Veću naroda..Ovo pitanje sutra će pokušati usaglasiti Zajednička komisija Veća naroda i Narodne skupštine...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.