Zdravstveno stanje ranjenog Albanca stabilno

Izvor: Akter, 28.Avg.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstveno stanje ranjenog Albanca stabilno

Zdravstveno stanje Albanaca povređenog u pucnjavi sa srpskom Žandarmerijom u blizini Kursumlije je stabilno i on će danas biti operisan

On ima prostrelnu ranu iznad kolena, smešten je na klinici za ortopediju i tokom dana će biti operisan, rekao je Tanjugu generalni direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

Radovanić je dodao i da je zdravstveno stanje pacijenta stabilno i da je pod stalnim nadzorom policije.

MUP je sinoć saopštio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u razmeni vatre policije i većeg broja osoba albanske nacionalnosti koje su zatečene da seku šumu u reonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija povređen jedan Albanac.

Prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, "više lica je otvorilo vatru na policajce, a u razmeni vatre povređen je jedan Albanac", precizirano je u saopštenju.

Na istoj lokaciji jutros je teško ranjen pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić, koji je od posledica povreda preminu na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

On je smrtno pogođen , kako je saopštio ranije MUP kada je više, za sada nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije "sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.