Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno osam tona živinskog mesa

Beograd - - VeterinarskainspekcijaSremskog upravnog okrugai inspektori Uprave za veterinu, u vanrednoj kontroli juče su u Belegišu zaplenili osam tona živinskog mesa.

- Utvrđeno je da se u neregistrovanom objektu, garažiporodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu, obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa. Zatečena je mašina za mlevenje mesa i komora za dubinsko zamrzavanje. U trenutku službene kontrole zatečeno je i petoro radnika kojejeBudaiangažovaozamesarskeposlove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pakovanjeidistribuciju- navodiseusaopštenjuMinistarstvapoljoprivredeidodajedaseBudaido završetka inspekcijske kontrole i pečaćenja kontrolisanih prostorija, nije pojavio na licu mesta.

Usaopštenjusedodajedajetokom detaljnog pregleda ipolicijskogpretresasvih prostorija, utvrđeno je da se u objektunalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane. Prisutniradnicina uvid nisu moglida pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno higijenskoj ispravnosti živinskog mesa, pajecelokupnapronađenakoličinazaplenjenaibićeneškodljivouništena. Predmet i procesuiranje lica u ovom krivičnom delu ugrožavanja javnog zdravlja preuzelo je Osnovno javno tužilaštvo i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.