Za svaku osudu: Predstavio se kao doktor pa maltretirao pacijente!

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2017, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za svaku osudu: Predstavio se kao doktor pa maltretirao pacijente!

Na Odeljenju prokupačke bolnice “dr Aleksa Savić” jedan od zaposlenih, navodno pod dejstvom alkohola, postrojavao je pacijente psihijatrije tokom noći, iživljavao se nad njima, a jednu ženu je čak terao i da se svlači gola.

Za sve vreme dežurni doktor je bio u svojoj prostoriji i nije reagovala, jer je navodno za incident saznala tek ujutru. Kakon saznajemo incident se dogodio u noći između 20. i 21. marta, kada je navodno jedan od tehničara sa Odeljenja neurologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koje se nalazi na prizemlju iste zgrade gde i psihijatrija, te noći je slavio rođendan. U pijanom stanju on se popeo na sprat i zajedno sa još jednim tehničarem počeo da maltretira pacijente psihijatrije predstavljajući se kao doktor.

Doktorka iz pakla: Pacijenti ostali bez zdravih organa, dobijali lažne dijagnoze

Među njima je bila i supruga Aleksandra Jojića (31) iz Beograda. Zabrinuti čovek koji je čitav slučaj prijavio policiji, kaže da nije mogao da veruje ono što mu je supruga ispričala, a što joj se desilo te noći.

"Najpre se u pola noći pojavio na Odeljenju probudio pacijente i predstavio se kao doktor iz Niša. Počeo je da ih maltretira i postrojava po hodniku, a moju suprugu je terao da se skine gola, dodirivao je po genitalijama i grudima. Žena mi se požalila da je bilo užasno", priča suprug Aleksandar.

On kaže dam u je supruga potvrdila da nije bilo seksualnog odnosa, ali da je fizički maltretirao lupajući joj šamare i terao da se skine.

"Supruga mi je rekla da nije bilo seksualnog odnosa, ali da ju je terao da mu gola sedi u krilo, da je prosipao kafu po telu, dodirivao je, te da je sve bilo jako strašno", tvrdi Aleksandar.

Veliki problemi sa novim zdrastvenim knjizicama: Doktori građane neće da prime na pregled!

Kaže da je njegova supruga sada u gorem stanju nego što je primljena pre dvadesetak dana, iako se oporavak nekoliko dana pre incidenta video – tvrdi suprug.

On dodaje da neće odustati od toga da odgovorni polože račune za torturu koju je njegova supruga doživela. Čitav slučaj je prijavljen policiji, iz bolnice kažu da je odmah obavešteno nadležno Ministarstvo zdravlja, zdravstveni inspektor, policija. Formirana je i komisija za unutrašnji nadzor, koja je suspendovala četvoricu tehničara do okončanja postupka i utvrđivanja svih okolnosti.

"Ja sam kao direktor obaveštena ujutru, nakon incidenta. Odmah sam formirala komisiju, pozvala sve zaposlene u toj smeni i obavila razgovor sa njima. Ne sumnjivo je da je bilo propusta pa smo odlučili da suspendujemo četvoricu tehničara, a vinovnik celog incidenta koji je među nima, nejverovatnije će dobiti i otkaz ugovora", rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.