VRH KRIMINALNE PIRAMIDE Istraga smrti Opačića vodi u srce tame srpskog podzemlja

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRH KRIMINALNE PIRAMIDE Istraga smrti Opačića vodi u srce tame srpskog podzemlja

Janoš Šnajder (35), koji je pronađen mrtav u Češkoj, bio je samo produžena ruka srpskog podzemlja, koje je naručilo ubistvo Nenada Opačića.

Šnajder je pri zločinu, u kojem je stradala i Jasmina Opačić, imao dvojicu pomagača. Obojica su deo ekipe Jovana Kecmana Coje (35), za koga policija sumnja da je Šnajderu izdao nalog za likvidaciju Opačića. Dalja istraga vodi ka mnogo moćnijim vođama srpskog podzemlja.

- Kecman je bio posrednik u naručivanju ubistva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njegovo ime se prvo pojavilo u istrazi. Međutim, trenutni rad policije usmeren je ka razotkrivanju daleko moćnije kriminalne organizacije. Policiju je istraga dovela do Kecmanovog najbližeg saradnika, ranije bliskog prijatelja nekadašnjeg vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića, u čije ime je nekada rukovodio prodajom narkotika u Novom Sadu. Ova osoba, na duši već ima jedno ubistvo, počinjeno u Novom Sadu 2000. godine, koje je izvršeno po direktnom naređenju Spasojevića. Zbog toga mu je suđeno kao pripadniku zemunskog klana, a iz zatvora, u kome je služio kaznu i za druga dela, izašao je nešto pre ubistva Opačića. Tog 28. februara, kada su Opačići ubijeni, osoba za koju se veruje da je izdala nalog za ubistvo je otputovala iz Srbije - kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

Međutim, ni ova osoba, prema sumnjama policije, nije vrh kriminalne piramide koja stoji iza ubistva Opačića.

- U pitanju je veliko tržište drogom. Pretpostavljamo da iza osobe koja je pobegla iz Srbije stoji mnogo moćniji klan u srpskom podzemlju, čiji vođa iz Beograda rukovodi mnogim poslovima, među kojima je i prodaja narkotika. Istraga se nastavlja i prikupljaju se dokazi - kaže naš izvor.

Odmah posle ubistva, iz Srbije su pobegli i Šnajder i dvojica njegovih saučesnika. Jedan od njih je 2005. zajedno sa Kecmanom i još 36 članova kriminalne organizacije „Firma“ bio osuđen na četiri i po godine zatvora. Drugi saučesnik je privođen prošle godine u akciji „Grom“.

- Šnajder je najpre pobegao u Mađarsku, menjao je lokacije i na kraju se našao u Češkoj, gde je nađen mrtav 12. marta. Tek sada je utvrđen njegov identitet budući da je kod sebe imao lažna dokumenta - kažu u policiji.

Ministar Nebojša Stefanović je izjavio da je Šnajder umro od predoziranja, a dalja potraga za ostalim osumnjičenima se nastavlja.

Na Jovana Kecmana Coju, jednog iz ekipe koja stoji iza ubistva bračnog para Opačić, policiju je upozorio jedan zatvorenik KPZ Sremska Mitrovica. On je najznačajniji svedok u ovoj istrazi, i pod specijalnim je tretmanom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.