Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zamena toplotnih podstanica u sedam gradova

U sedam gradova u Srbiji 1. maja krenuće zamena starih toplotnih podstanica u okviru četvrte faze Programa rehabilitacije sistema daljinskog grejanja, vrednog 4,3 miliona evra, koji finansiraju Vlada Srbije i Nemačka razvojna banka KfW.

Tokom predstojećeg leta nove podstanice dobiće višespratnice, bolnice i druge ustanove u Subotici, Šapcu, Kruševcu, Zrenjaninu, Pirotu, Valjevu i Kraljevu.

U okviru četvrte faze Programa rehabilitacije daljinskog grejanja, nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podstanice dobiće takođe i Bačka Palanka, Ruma, Novi Pazar, Jagodina, Bor, Negotin i Leskovac, ali će podstanice u ovim gradovima biti postavljene tokom leta 2016. godine.

Celokupan posao zamene podstanica vredan je 4,3 miliona evra i na tenderu ga je nedavno dobio konzorcijum koji čine niška firma "Feniks BB" i austrijska "Herz armaturen".

Vlasnik firme "Feniks BB" Bratislav Blagojević rekao je agenciji Beta da je to preduzeće već krenulo sa izradom toplotnih podstanica, koje su skoro sto odsto rezultat domaće pameti.

On je kazao da je postavljanje savremenih podstanica preduslov za naplatu grejanja po utrošenoj toplotnoj energiji, kao i za povećanje energetske efikasnosti i pouzdano grejanje.

Blagojević je rekao da će zahvaljujući pobedi na tenderu u Nišu biti angažovano još dodatnih 50 radnika, pored 40 stalno uposlenih u "Feniksu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podstanice u Srbiji zamenjuje niška firma „Feniks BB“

Izvor: juGmedia, 19.Feb.2015

NIŠ – Na nedavno okončanom tenderu za zamenu toplodnih podstanica u 14 gradova u Srbiji pobedio je konzorcijum koji čine niška firma „Feniks BB“ i austrijska „Herz armaturen“...Celokupan posao zamene podstanica vredan je 4,3 miliona evra i finansiraju ga Vlada Srbije i Nemačka razvojna...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.