Uhapšeni carinici u Skoplju

Izvor: Akter, 21.Sep.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni carinici u Skoplju

Jedinica za ekonomski i kompjuterski kriminal policije u Skoplju podnela je krivične prijave protiv šest lica, među kojima su i šefovi Carinske uprave

Krivične prijave su podnete zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i prikrivanjem oštetili Carinsku upravu za 1,5 miliona denara, objavili su danas mediji u Skoplju.

Zaposleni u carini S.R.(38), D.S.(33), J.M.(35) i Z.K.(45) uhapšeni su zbog sumnje da su iz magacina Carinske ispostave "Aerodrom" Skoplje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u kome se odlaže privremeno oduzeta roba zbog različitih prekršaja uzimali različitu robu u iznosu od 1,5 miliona denara, što je oko 250.000 evra.

Svi se sumnjiče da su robu iz magacina carinske ispostave protivpravno prisvajali a zatim preprodavali između sebe ili preko prodavnica nameštaja i internet portala za maloprodaju, dok su deo robe u magacinu carinarnice zamenjivali jeftinijim kineskim kopijama.

Krivične prijave podnete su i protiv V.R.(39), zaposlenog u Agenciji za zapošljavanje grada Skoplja i S.M.(46), zaposlenog u prodavnici nameštaja "Mobil šop", zbog sumnje da su deo protivpravno prisvojenih predmeta iz magacina carinarnice prikrivali iako su znali da potiču iz krivičnog dela.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Uhapšeni carinici

Izvor: Akter, 21.Sep.2014

Jedinica za ekonomski i kompjuterski kriminal policije u Skoplju podnela je krivične prijave protiv šest lica, među kojima su i šefovi Carinske uprave

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.