Uhapšena kriminalna grupa

Izvor: S media, 10.Nov.2009, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena kriminalna grupa

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su Uprava kriminalističke policije i policijske uprave Beograda i Subotice uhapsile deset osoba, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo da je danas u Subotici privedena višečlana organizovana kriminalna grupa osumnjičena za više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << krivičnih dela.



Navodeći da je reč o višestrukim povratnicima u izvršenju krivičnih dela, MUP je saopštio da su uhapšeni Subotičani: Robert K. (1979), Zoran D. (1967), Nebojša P. (1970), Miroslav M. (1970) i Radivoje S. (1979).


Oni se sumnjiče za teške kradje, proizvodnju i promet opojnih droga, proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i trgovinu ljudima.

Prema navodima MUP-a, grupa se tereti za više teških kradja na području Subotice, uključujući kradju velike količine skupocenih pušaka i poluautomata i veću količinu municije. Kako je navdeno reč je oružju marki "Luigi Franći", "Fabarm, "P. Beretta", "Fausti Stefano".

Pretresanjem stanova, naveo je MUP, pronadjeni su veća količina kokaina, dve digitalne vage, pištolji bez dozvole, kape "fantomke", veća količina zlata, deviznog novca i putničkih automobila koje su koristili.

Policajac iz Policijske uprave Subotica Radivoje S. tereti se da je, kao član organizovane grupe, grupu obaveštavao o aktivnostima policije.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio da je u okolini Subotice uhapšeno više ljudi medju kojima i jedan policajac i da su oružje želeli da prošvercuju u Madjarsku.

Prema navodima policije, u akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije, PU Beograd, PU Subotica i Protivterorističke jedinice u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija - kvalitetan prekovremeni rad

Izvor: RTV Pink, 10.Nov.2009

U Subotici uhapšeno šest dilera droge i trgovca ljudima. . . Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava Beograda i Subotice uhapsile su jutros šest osoba zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao...

Nastavak na RTV Pink...

Dileri droge i policajac dolijali u Subotici

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2009

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da su Uprava kriminalističke policije i policijske uprave Beograda i Subotice uhapsile šest osoba, među kojima i jednog policajca, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, držanja, nošenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Oružari uhvaćeni u zoru

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2009

Uhapšena subotička petočlana kriminalna grupa trgovaca ilegalnim oružjem i narkoticima. Osumnjičeni i za pljačke. Član ganga saobraćajac iz Subotice. Arsenal za Evropu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.