Uhapšena grupa koja je prošvercovala 250 migranata kroz Srbiju

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena grupa koja je prošvercovala 250 migranata kroz Srbiju

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, uhapsili su u Beogradu organizatora i članove grupe, koja je tokom novembra i decembra 2016. godine omogućila tranzit od blizine državne granice Srbije sa Bugarskom i smeštaj na teritoriji Beograda za preko 250 ilegalnih migranata.

Uhapšeni su organizator kriminalne grupe Ž.J. (1981) i članovi B.A. (1978), Z.I. (1977), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ž.B. (1984), D.D. (1983), A.R. (1992), F.V. (1988), V.S. (1976), A.I. (1983), D.J. (1994), S.S. (1998) i D.M. (1990).

- Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije iz pravca Bugarske, pronalazila preko jedne osobe sa područja Bugarske. Nakon toga, grupa je organizovala njihov prihvat u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj na području Beograda, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije, saopštio je MUP.

Za tranzit ilegalnih migranata članovi organizovane kriminalne grupe uzimali su 250 evra po migrantu, kao i novčanu naknadu za obezbeđivanje njihovog smeštaja u Beogradu.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena grupa koja je prevozila 250 migranata od Bugarske do Beograda

Izvor: Beta Video, 07.Feb.2017

BEOGRAD - Policija je uhapsila 12 ljudi za koje se sumnja da su u novembru i decembru prošle godine organizovali prevoz vše od 250 ilegalnih migranata od granice sa Bugarskom do Beograda, gde su ih smeštali.(pokirvalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Uhapšena organizovan a grupa krijumčara ljudi

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2017

BEOGRAD..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, uhapsili su u Beogradu organizatora i članove organizovane kriminalne grupe, koja je tokom novembra...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.