Ubistvo u huliganskoj tuči

Izvor: B92, 15.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo u huliganskoj tuči

Novi Sad, Beograd -- Desetak osoba uhapšeno zbog sinoćne tuče navijača Partizana i Vojvodine, u kojoj je ubijen Dejan Dimitrijević iz Novog Sada, a ranjen maloletni S.B.

Novosadska policija saopštila je da još nije utvrđeno ko je ubio navijača Dimitrijevića (27) iz Novog Sada, u sinoćnjem obračunu navijača u Futogu, pored Novog Sada. Privođenja osumnjičenih za ubistvo se nastavljaju i očekuje se da će izvršilac tog krivičnog dela uskoro biti otkriven, rekli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novosadskoj policiji.

Policija je saopštila da su tuču organizovale dve grupe od po desetak osoba, kod železničke stanice u Futogu, i da je tom prilikom za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja. U sukobu je teško povređen i maloletni S.B. (17) iz Futoga, kojeg je metak pogodio u vrat, navodi se u saopštenju.

U novosadskom Urgentnom centru kažu da je zdravstveno stanje mladića operisanog nakon što je povređen u tuči stabilno.

Policija je danas ranije saopštila da je privela i zadržala Milana M. iz Futoga, kao i Marka C. i Marka P. iz Novog Sada, zbog osnovane sumnje da su učestvovali u tuči.

Sinoć oko 22.30 došlo je do sukoba navijača FK Vojvodina i FK Partizan.

Tokom sukoba su, osim vatrenog oružja, korišćene šipke i drugo hladno oružje.

Dimitrijević je bio pripadnik navijačke grupe FK Vojvodina "Firma" i preminuo je u ambulanti u Futogu.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoćna tuča bila je ranije dogovorena i zapravo je nastavak okršaja navijača dva kluba započetog još tokom proteklog vikenda. Podsetimo, tada je u Novom Sadu je došlo do sukoba navijača Vojvodine i Partizana, kada je jedan navijač teže povređen, a trojica navijača su lakše povređena.

"Zakon se ne primenjuje"

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković kaže da je država pokušala da reši pitanje nasilja u sportu usvajanjem Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, ali da se on ne primenjuje.

Gostujući u Vestima u 16, ministarka je navela da je Ministarstvo sporta sa sportskim savezima napravilo kodekse ponašanja i da će formirati poseban Savet koji će se baviti sličnim pojavama, osuđivati ih i kažnjavati one koji ne primenjuju usvojene kodekse ponašanja.

"Klubovi moraju da se distanciraju od ovoga. Igrači moraju to da učine. A dozvolićete, i navijači koji hoće da se razlikuju od huligana, koji treba da se razlikuju jer huligani su zainteresovani za sebe, a navijači za svoje klubove i sport. Znači i navijači, pravi, iskreni, moraju da se distanciraju", rekla je Samardžićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen navijač u Futogu

Izvor: Blic, 15.Apr.2008

NOVI SAD, BEOGRAD - U masovnoj dogovorenoj tuči huligana navijača u Futogu u ponedeljak uveče ubijen je Dejan Dimitrijević (27) iz Novog Sada. Dimitrijević, nažalost, nije prva žrtva obračuna među navijačkim grupama, kao ni drugih dogovorenih tuča koje policija nije uspela da spreči. Poslednji...

Nastavak na Blic...

Policija traga za ubicom navijača

Izvor: TV Avala, 15.Apr.2008

Kako saznaje televizija Avala novosadska policija zna ime ubice mladića iz Novog Sada koji je nastradao u tuči navijača Vojvodine i Partizana sinoć u Futogu.

Nastavak na TV Avala...

Bezumlje uzima danak

Izvor: Večernje novosti, 15.Apr.2008

Sukob navijača Partizana i Vojvodine odneo život Dejana Dimitrijevića iz Novog Sada. U tuči učestvovale dve grupe od po desetak članova. Pritvor za trojicu osumnjičenih

Nastavak na Večernje novosti...

Policija hapsi osumnjičene za ubistvo u Futogu

Izvor: Press, 15.Apr.2008

Policija je uhapsila desetak osoba koje su učestvovale u sinoćnoj tuči u Futogu u kojoj je ubijen Novosađanin Dejan Dimitrijević (27), rečeno je večeras Tanjugu u novosadskoj Policijskoj upravi..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.