U toku hapšenja zbog paljenja ambasade SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku hapšenja zbog paljenja ambasade SAD

BEOGRAD/MADRID -

U nekoliko gradova u Srbiji u toku je akcija hapšenja 14 osoba osumnjičenih za paljenje američke ambasade u Beogradu 2008. godine. Osumnjičeni su, kako javljaju pojedini mediji, uhapšeni u Beogradu, Novom Sadu, Inđiji i Pančevu.

Policija je započela akciju hapšenja 14 osumnjičenih za učešće u paljenju stranih ambasada tokom protesta u Beogradu februara 2008. godine, potvrdila je danas republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

"Akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u toku i očekujem da će narednih dana sva lica biti privedena i da će protiv njih biti pokrenuti krivični postupci", rekla je Tanjugu Dolovac.

Ona je precizirala da je više od godinu dana tužilaštvo pribavljalo dokaze među kojima su i snimci stranih ambasada u Beogradu na osnovu kojih su identifikovani učesnici nereda.

Kako je navela, među njima ima i huligana poznatih po incidentima na sportskim manifestacijama.

Američka ambasada zapaljena je posle protesta "Kosovo je Srbija" održanog u centru Beograda 21. februara 2008. godine zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Dolovac boravi u Španiji u okviru posete toj zemlji delegacije koju predvodi ministarka pravde Snežana Malović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog paljenja ambasade SAD 14 uhapšenih

Izvor: Mondo, 10.Apr.2012

Policija je danas u više gradova Srbije uhapsila 14 osumnjičenih za paljenje Ambasade SAD u februaru 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija". Među uhapšenima i navijači.

Nastavak na Mondo...

Uhapšeno 14 navijača zbog paljenja Ambasade SAD

Izvor: Danas, 10.Apr.2012

Policija je započela akciju hapšenja 14 osoba, koje kako saznaje Danas, Više tužilaštvo u Beogradu sumnjiči za učešće u nemirima u februaru 2008. pre i nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, u kojima je zapaljena američka, i kamenovana turska ambasada. Akcija se sprovodi u više gradova u...

Nastavak na Danas...

RTV: Uhapšeno pet osumnjičenih za paljenje ambasade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2012

U Novom Sadu u utorak je uhapšeno pet osoba, osumnjičenih da su učestvovale u paljenju Ambasasde SAD u Beogradu, 2008. godine, javila je Radio-televizija Vojvodine. Uhapšeni imaju između 23 i 33 godine, a RTV je navela da će biti privedeni na saslušanje u Beograd. Mediji su ranije javili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Petorica privedena zbog paljenja američke Ambasade u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2012

NOVI SAD - Kriminalistička policija u Novom Sadu privela je pet osoba osumnjičenih za učestvovanje u paljenju američke Ambasade u Beogradu 2008. godine, javljaju mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.