Tužilaštvo osumnjičilo 14 osoba zbog mržnje prema Romima u Resniku

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo osumnjičilo 14 osoba zbog mržnje prema Romima u Resniku

Više tužilaštvo podnelo je zahtev za istragu protiv 14 osoba zbog izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u beogradskom naselju Resnik, kao i za napad na policajce, saznaje "Blic"

U Resniku su 7. aprila 2012. izbili nemiri zbog najavljenog preseljenja Roma iz neformalnog naselja "Belvil".

Zahtevom su obuhvaćeni: Srđan Glušević , Milan Avramović, Živković Miloš, Dušan Kljajčin, Stefan Stojković, Boban Živanović, Miloš Vasić, Zvezdan Nedeljković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miša Medić, Milan Perić, Vladimira Rankovića, Ivan Nedeljković, Milan Jelinić, Dejan Nedeljković. Svi su iz Rakovice.

Grupi od 14 osumnjičeni na teret se stavlja da su pokušali da dođu do naselja Sunčani breg, gde su bili postavljeni kontejneri namenjeni za život raseljenih romskih porodica, kako bi uništili konternejere, ali ih je policija zaustavila na raskrsnici ulica Slavka Miljkovića i Podavalske.

Nakon toga, osumnjičeni su sa građanima, napali policajce, gađajući ih kamenicama, staklenim flašama, palicama, cigalm. U napadu su povređena četvorica pripadnika MUP-a.

Tužilaštvo predlaže da se svim osumnjičenima odredi pritvor, kako ne bi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, ali i zbog eventualnom uticaja na saučesnike.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U pritvoru 8 osumnjičenih za nerede

Izvor: B92, 12.Apr.2012

Beograd -- Od 14 osumnjičenih zbog i nereda izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u beogradskom naselju Resnik, za osam je određen pritvor...Oni su osumnjičeni da su 8. aprila u Resniku izazvali rasnu netrpeljivost među narodima i etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, usled čega je došlo...

Nastavak na B92...

Zbog ambasade SAD 15 pritvorenih

Izvor: B92, 12.Apr.2012

Beograd -- Više javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora za svih 15 osoba zbog paljenja ambasade SAD u Beogradu februara 2008. Pritvorena i dva maloletnika...Kao razlog za određivanje pritvora se navodi to što postoji opasnost da bi osumnjičeni boraveći na slobodi mogli da utiču...

Nastavak na B92...

Istraga protiv meštana Rakovice zbog napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2012

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv 14 osumnjičenih za izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u beogradskom naselju Resnik, kao i za napad na policajce.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Istraga protiv 14 osoba za protest u Resniku

Izvor: Studio B, 12.Apr.2012

Više tužilaštvo podnelo je zahtev za istragu protiv 14 osoba zbog izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u Resniku, kao i za napad na policajce 8. aprila, kada su izbili nemiri zbog najavljenog preseljenja Roma iz neformalnog naselja Belvil...Osumnjičenima se na teret stavlja da su pokušali...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.