Titov kolač s makom

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titov kolač s makom

.

Fil

- 200 g mlevenog maka

- 2-3 kašike šećera, u zavisnosti od ukusa

- 1 kašika meda

- 1 kašika marmelade

- 1 kašika čokolade u prahu

- 1,2 dl mleka

PRIPREMA

1 Prvo napraviti fil: mleko i šećer staviti u šerpicu da provre, dodati mak, a zatim i sve ostale sastojke Kratko ostaviti na vatri (ne više od minuta), pa dobijenu smesu ohladiti

2 Od navedenih sastojaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << umesiti prhko testo Oklagijom ga razvaljati na pola centimetra debljine (od ove smese ispadnu dve manje štrudle)

3 Fil ravnomerno rasporediti po testu i umotati ga u štrudlu Peći je na 180 stepeni oko 25 minuta Kolač seći i poslužiti kad se ohladi

Savet Za razliku od dizanog testa, ova makovnjača ostaje mekana danima

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.