Izvor: Kurir, 29.Jul.2016, 06:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Titov kolač s makom
.
Fil
- 200 g mlevenog maka
- 2-3 kašike šećera, u zavisnosti od ukusa
- 1 kašika meda
- 1 kašika marmelade
- 1 kašika čokolade u prahu
- 1,2 dl mleka
PRIPREMA
1 Prvo napraviti fil: mleko i šećer staviti u šerpicu da provre, dodati mak, a zatim i sve ostale sastojke Kratko ostaviti na vatri (ne više od minuta), pa dobijenu smesu ohladiti
2 Od navedenih sastojaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << umesiti prhko testo Oklagijom ga razvaljati na pola centimetra debljine (od ove smese ispadnu dve manje štrudle)
3 Fil ravnomerno rasporediti po testu i umotati ga u štrudlu Peći je na 180 stepeni oko 25 minuta Kolač seći i poslužiti kad se ohladi
Savet Za razliku od dizanog testa, ova makovnjača ostaje mekana danima