Svetlana Vukajlović uhapšena zbog malverzacija oko vakcina

Izvor: Blic, 19.Sep.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Vukajlović uhapšena zbog malverzacija oko vakcina

BEOGRAD - Svetlana Vukajlović, nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, uhapšena je večeras u sklopu istrage o malverzacijama prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009. godine. Pored nje, uhapšeni su i Vladimir Gravar, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" i Ljubomir Pavićević, direktor "Detapa".

Njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i biće saslušani u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osumnjičenih. Saslušanju će, kako saznajemo, prisustvovati i nadležni zamenik tužioca za organizovani kriminal.

Vukajlović je, nakon povlačenja sa funkcije u Republičkom zavodu za zdravstveno osuguranje, radila u privatnoj klinici "Jedro". Ona je kliniku napustila krajem avgusta i već početkom septembra otputovala van granica naše zemlje.

Kako saznajemo, danas se vratila u Beograd, kada su i Tužilaštvo za organizovani kriminal i SBPOK pokrenuli akciju.

Sumnja se da je prilikom nabavki 857.000 doza vakcina, od kojih je utrošeno samo 154.000, budžet Srbije oštećen za 1,6 miliona evra.

U istrazi se proverava da li je bilo zloupotreba prilikom izbora dobavljača, jer su vakcine umesto od švajcarskog "Novartisa" mogle da se kupe i od britanskog proizvođača, i to 200 dinara jeftinije po dozi.

Srbija je od "Novartisa", preko "Jugohemije", naručila tri miliona doza vakcina protiv novog gripa po ceni 799 dinara.

Vlada Srbije je 12. januara donela zaključak da se obustavi dalja nabavka vakcina, a već 4. februara da se raskine ugovor sa "Novartisom".

Zbog malverzacija oko nabavke vakcina početkom avgusta saslušani su i bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević i epidemiolog Predrag Kon. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena Vukajlovićeva zbog vakcina

Izvor: B92, 19.Sep.2011

Beograd -- Svetlana Vukajlović, bivša direktorka RZZO, uhapšena večeras zbog malverzacija prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009. Uhapšene još dve osobe...Uhapšeni su i Vladimir Gravar, direktor "Jugohemija farmacije", i Ljubomir Pavićević, direktor "Detapa", potvrđeno za B92 u MUP-u...Vukajlovićeva...

Nastavak na B92...

Uhapšena Svetlana Vukajlović zbog malverzacija oko vakcina

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2011, 00:08

Svetlana Vukajlović, nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, uhapšena je večeras u sklopu istrage o malverzacijama prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009. godine.

Nastavak na Radio 021...

Svetlana Vukajlović uhapšena zbog malverzacija oko vakcina

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Sep.2011

Svetlana Vukajlović, nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, uhapšena je večeras u sklopu istrage o malverzacijama prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009. godine. Pored nje, uhapšeni su i Vladimir Gravar, direktor kompanije..

Nastavak na JuznaSrbija.info...

NS pozdravlja hapšenje zbog vakcina

Izvor: RTS, 20.Sep.2011

Nova Srbija pozdravlja hapšenje Svetlane Vukajlović zbog sumnje da je zloupotrebila položaj prilikom nabavke vakcina. Nadležne institucije odugovlačile ceo postupak, ocenila Dubravka Filipovski...Potpredsednica NS Dubravka Filipovski pozdravila je hapšenje bivše direktorke Republičkog zavoda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.