Švajcarci ćute o Šarićevom državljanstvu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2010, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci ćute o Šarićevom državljanstvu

Ambasada Švajcarske u Podgorici saopštila je danas da ne može ni da potvrdi, niti da demantuje informacije crnogorskih medija da Pljevljak Darko Šarić ima švajcarsko državljanstvo, kao ni da li se nalazi u toj zemlji pošto je pobegao iz Crne Gore.

"Takvi podaci nisu dostupni javnosti, jer se u Švarcarskoj primenjuje Zakon o zaštiti ličnih podataka, kojim je obuhvaćeno i pitanje državljanstva neke osobe", objasnila je ambasada.

Iz Švajcarske se ne mogu dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ni podaci o tome da li se Šarić trenutno nalazi u toj zemlji, jer oni ne vode evidenciju ljudi koji ulaze ili izlaze iz zemlje, rekla je službenica ambasade Dragica Tomčić podgoričkim "Vijestima".

Ona je podsetila da su Švajcarska i Srbija potpisnice konvencije o ekstradiciji i u obavezi su da izručuju jedna drugoj ljude koje traže njihove policije.

Podgorički mediji pišu da je Šarić, osumnjičen za organizovanje međunarodnog šverca kokaina, 21. januara privatnim letom pobegao iz Crne Gore u Švajcarsku kada je beogradska kancelarija Interpola za njim raspisala "crvenu" poternicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarci ni da zucnu o Šariću

Izvor: Mondo, 12.Mar.2010

Ambasada Švjcarske u Podgorici saopštila je da ne može ni da potvrditi, niri da demantuje informacije crnogorskih medija da Darko Šarić ima švajcarsko državljanstvo, kao ni da li se nalazi u toj zemlji.

Nastavak na Mondo...

Švajcarska ambasada odbila da govori o Šariću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2010

Ambasada Švajcarske u Podgorici saopštila je da ne može ni da potvrdi, niti da demantuje informacije crnogorskih medija da Pljevljak Darko Šarić osumnjičen da je oragnizator više od dvije tone kokaina iz Južne Amerike, ima švajcarsko državljanstvo, kao ni da li se nalazi u toj zemlji nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Švajcarska bez komentara o Šariću

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2010

Ambasada Švajcarske u Podgorici saopštila je da ne može ni da potvrdi, niti da demantuje informacije da Darko Šarić ima švajcarsko državljanstvo, kao ni da li se nalazi u toj zemlji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.