Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH izriče presudu Bojadžiću za mučenje, silovanje i prebijanje hrvatskog stanovništva u Jablanici

Sud BiH izreći će danas prvostepenu presudu Nihadu Bojadžiću za ratni zločin protiv civilnog hrvatskog stanovništva i ratnih zarobljenika počinjen u objektu "Muzej - Bitka na Neretvi" u Jablanici.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Bojadžić učestvovao u mučenju, nečovečnom postupanju, prisiljavanju na rad, nanošenju teških fizičkih povreda, seksualnom zlostavljanju i silovanju civila hrvatske nacionalnosti i pripadnika Hrvatskog veća odbrane, zatvorenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u objektu "Muzej - Bitka na Neretvi" u Jablanici.

Bojadžić je bio zamjenik komandanta Specijalnog odreda za posebne namene "Zulfikar" pri Štabu Vrhovne komande takozvane Armije BiH.

Optužnicu protiv Bojadžića Sud je potvrdio 6. januara 2012. godine. Izricanje presude zakazano je za 12.00 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.