Stanišić i Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić i Simatović na privremenoj slobodi

Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je danas da na privremenu slobodu pusti Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni.



Odluka je, kako saznaje B92, doneta posle proglašenja tromesečne pauze na suđenju zbog bolesti Stanišića i pošto su iz Beograda stigle garancije da će se dvojica bivših funkcionera Državne bezbednosti vratiti u Hag kada za to dođe vreme.

Haško tužilaštvo uložiće žalbu na ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluku prvostepenog veća.

Bivši šef srpske Državne bezbednosti Jovica Stanišić je privremeno pušten na slobodu zbog lečenja koje će obaviti u Beogradu. Po nalazu lekara, Stanišić pati od hroničnog oboljenja organa za varenje, teške depresije i kamena u bubregu. Predsedavajući sudija Patrik Robinson prvo je najavio je da će odluku o tim zahtevima pretresno veće doneti do petka, ali je kasnije termin pomeren za ponedeljak.

Suđenje je počelo krajem aprila u odsustvu Stanišića, ali je prošle nedelje apelaciono veće Tribunala usvojilo žalbu odbrane i naložilo da suđenje bude prekinuto najmanje tri meseca zbog lečenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanišić privremeno na slobodi

Izvor: B92, 26.Maj.2008

Beograd -- Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je da na privremenu slobodu pusti Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni... Odluka je doneta posle proglašenja tromesečne pauze na suđenju zbog bolesti Stanišića i pošto su iz Beograda stigle garancije...

Nastavak na B92...

Stanišić i Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: Press, 26.Maj.2008

Haški tribunal odlučio je danas da na privremenu slobodu pusti bivšeg načelnika SDB Srbije Jovicu Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića zvanog Frenki, optužene za zločine u Hrvatskoj i BiH 1991-95. Sudsko veće Patrika Robinsona (Patrick) ocenilo je da su Stanišić i Simatović...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.