Split: Pola godine zatvora zbog teškog povređivanja Srbina

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Pola godine zatvora zbog teškog povređivanja Srbina

Županijsku sud u Splitu prihvatio je žalbu sinjskog opštinskog tužilaštva i pravosnažno osudio 41-godišnjeg Ivana L. na šest meseci zatvora zbog zločina iz mržnje i teškog povređivanja 73-godišnjeg Srbina Petra S.

Kako su izvestili mediji, incident se desio u centru Sinja 15. avgusta 2010. kad katolici slave praznik Velike Gospe. Ivan L. je pijan napao Petra S. nakon što je počastio društvo okupljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko spomenika.

Kada su Ivan L. i Petar S. ostali sami, Ivan ga je vređao rečima "Majku ti j... četničku. Beži nazad u Beograd, za tebe ovde mesta nema".

Starac je hteo da se ukloni, ali ga je Ivan L. udario nogom i slomio mu podlakticu.

Sinjski sud uslovno je bio osudio Ivana L, ceneći dosadašnju neosuđivanost i ne računajući to kao zločin iz mržnje, na šta se sinjsko tužilaštvo žalilo.

Povezane vesti: Nevinom Srbinu u zatvoru u Hrvatskoj produžen pritvor uprkos dokazima Ukinuta osuđujuća presuda za postavljanje transparenta "Srbe na vrbe" Srbin osuđen na četiri godine zatvora BiH: Plemiš i Perić osuđeni zbog ranog zločina u Srebrenici Nemac na putu za Split podigao NATO borbene avione

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sinj: Hrvatu pola godine za prebijanje Srbina

Izvor: Mondo, 05.Apr.2012

Županijski sud u Splitu pravosnažno je osudio Ivana L. (41) na šest meseci zatvora zbog zločina iz mržnje i teškog povređivanja Srbina Petra S. (73).

Nastavak na Mondo...

Šest mjeseci zatvora za zločin iz mržnje prema Srbinu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2012, 00:19

ZAGREB - Županijsku sud u Splitu prihvatio je žalbu sinjskog opštinskog tužilaštva i pravosnažno osudio 41-ogodišnjeg Ivana L. na šest mjeseci zatvora zbog zločina iz mržnje i teškog povređivanja 73-ogodišnjeg Srbina Petra S.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.