Slovačka traži od Srbije da izruči Matika

Izvor: RTS, 30.Jan.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka traži od Srbije da izruči Matika

Slovačka je zatražila od Srbije da joj izruči slovačkog državljanina Františeka Matika, osuđenog u domovini na 11 godina zatvora za prevaru koja je dovela do kraha finansijske kompanije BMG "Invest".
Františeka Matika je na osnovu poternice Interpola uhapsila srpska policija u sredu u Vojvodini, podseća Beta.

Slovačka je u saradnji s Interpolom tragala bez uspeha za Matikom čitavih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 13 godina, a u akciju potrage uključile su se postepeno i policije Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
"Nije bilo jednostavno otkriti gde se krije. Često smo bili vrlo blizu, ali je uvek uspevao da pobegne", rekao je na konferenciji za novinare u Bratislavi slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak.
Odao je posebno priznanje srpskoj policiji za to što je za potragu i akciju hapšenja formirala poseban policijski tim koji je uspeo da deluje u tajnosti.
Kalinjak je objasnio da su do Matika došli preko njegove prijateljice, 36-godišnje Rumunke koja mu je pomagala u bekstvu i da je srpska policija, čim je zapazila da se krije kod nje, nadzirala je njenu kuću sedam dana i na kraju 27. januara uspešno izvela noćnu akcija hapšenja.
Matik se predstavljao lažnim slovačkim ipsravama, a pošto je utvrđen njegov identitet, Slovačka je danas zatražila zvanično od Srbije da ga izruči.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka zatražila od Srbije izručenje uhapšenog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015

Slovačka je zatražila danas od Srbije da joj izruči slovačkog državljanina Františeka Matika, osuđenog u domovini na 11 godina zatvora za prevaru koja je dovela do kraha finansijske kompanije BMG Invest...Matika je na osnovu poternice interpola uhapsila srpska policija u sredu u Vojvodini...Slovačka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Slovačka zatražila od Srbije da izruči osuđenog Slovaka

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Slovačka je zatražila danas od Srbije da joj izruči slovačkog državljanina Františeka Matika, osuđenog u domovini na 11 godina zatvora za prevaru koja je dovela do kraha finansijske kompanije BMG Invest...Matika je na osnovu poternice interpola uhapsila srpska policija u sredu u Vojvodini...Slovačka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.