Šest poginulih u eksploziji vozila UN

Izvor: Akter, 20.Apr.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest poginulih u eksploziji vozila UN

Najmanje šest zaposlenih u UN u Somaliji, uključujući jednog stranca, poginulo je danas u eksploziji u minibusu u severnom gradu Garoveu

"Mislimo da je bomba bila zakačena na minibus i da je aktivirana blizu kancelarije UN", rekao je Abdulahi Mohamed, zvaničnik policije.

On je demantovao da je pogođena baza UN, kao i da se radilo o automobilu bombi što je navedeno u prvim informacijama o eksploziji.

Mohamed je rekao da je potvrđena smrt šest zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u UN, među kojima i jednog stranca, i da se vodi istraga da se utvrde okolnosti napada.

Bezbednosni izvori naveli su da je moguće da se radi o bombi kućne izrade aktiviranoj na putu kada je naišao minibus koji prevozi zaposlene u UN na posao.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad. Ekstremistička grupa El Šabab, povezana s Al Kaidom, sprovodi napade i gerilske akcije u Somaliji i u susednoj Kenji.

El Šabab je kontrolisao veliki deo Mogadiša do 2011. godine, ali su njihove pobunjenike snage Africke unije koje podržavaju somalijsku vladu, potisnule iz gradova Somalije.

Oni sada deluju uglavnom na jugu, napadajući državne zvaničnike, pripadnike snaga Afričke unije kao i zaposlene u nevladinim organizacijama i UN.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Somalija: Devet poginulih u napadu na vozilo UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2015

Najmanje devet ljudi poginulo je u Somaliji u bombaškom napadu na autobus koji je prevozio radnike u kompleks Ujedinjenih nacija u gradu Garou...Među poginulima su dvojica Kenijaca i sedam somalijskih pripadnika obezbeđenja, izjavio je policajac Mohamed Abdi za agenciju Rojters...Ekstremistička grupa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.