Selaković: bez tajnovitosti

Izvor: Akter, 30.Mar.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: bez tajnovitosti

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da nikome nije u interesu da bilo šta krije o padu helikoptera i da će izveštaj, kako je to najavljeno, biti poznat javnosti

Ne vidim nikakvu tajnovitost, već nestrpljenje u delu javnosti. Budite strpljivi, sačekajte, rekao je Selaković novinarima u Skupštini posle zakletve novih javnih beležnika.

Selaković je rekao da ne zna kada će izveštaj biti poznat javnosti, jer se time ne bavi neposredno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Javno tužilaštvo je samostalno u radu i uveren sam da će izaći sa saopštenjem kada bude vreme, rekao je Selaković i naglasio da je i on zainteresovan ze detalje.

Selaković je rekao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić vlastan da iznosi svoja mišljenja i stavove i da ne zna da li postoji neko ko može da mu to ospori.

Odgovarajući na pitanje da li je izjava Nikolića da mediji i nevladine organizacije ruše državu krivično delo, Selaković je rekao da mu "apsolutno nije pozato da je tako nešto propisano kao krivično delo".

Selaković je dodao da bi bio nonsens pozivati predsednika Srbije na odgovornost za izgovorenu reč.

Selaković je rekao da, koliko mu je poznato ima 26.000 nevladinih organizacija koje se bave raznim stvarima.

Nije na njima da se slažu sa javnim funkcionerima, ali svako treba da zna svoje mesto u državi, dodao je on.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.