Sastanak Kontak-grupe za Donbas

Izvor: Akter, 31.Jul.2014, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Kontak-grupe za Donbas

Sednica trilateralne Kontakt-grupe za rešavanje situacije u Donjeckom regionu u formatu Ukrajina-Rusija-OEBS, održana je danas u beloruskoj prestonici Minsku

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko, koji je organizovao sastanak na zahtev Ukrajine, obećao je da će učiniti sve kako bi se unapredili napori za okončanje konflikta između proruskih i ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine.

"Zajedno sa vama učinićemo sve što je potrebno da nekako smanjimo intenzitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sukoba u istočnoj Ukrajini", rekao je Lukašenko na sastanku kojem su prisustvovali bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma koji je zastupao Kijev, ruski ambasador u Ukrajini Mihail Zurabov i predstavnik OEBS, prenela je pres-služba beloruskog predsednika.

Ruski mediji navode da bi predstavnici proruskih snaga mogli da se priključe razgovorima u petak, mada su oni ranije svoj dolazak uslovili povlačenjem snaga Kijeva sa istoka Ukrajine, prenosi AFP.

Agencija Itar tass navela je da proruske snage žele da razgovaraju o razmeni zatvorenika, a ukrajinski predsednik Petro Porošenko je predložio da na sednici budu razmotrena dva pitanja - oslobađanje svih otetih i omogućavanje pristupa međunarodnim ekspertima mestu pada putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Kontakt-grupa za Donbas održala prvi sastanak

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 01:01

Sednica trilateralne Kontakt-grupe za rešavanje situacije u Donjeckom regionu u formatu Ukrajina-Rusija-OEBS, održana je danas u beloruskoj prestonici Minsku...Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko, koji je organizovao sastanak na zahtev Ukrajine, obećao je da će učiniti sve kako bi se unapredili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.