Saslušani Bijelić i Blagojević, Đilas: Radili su po zakonu

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani Bijelić i Blagojević, Đilas: Radili su po zakonu

Bivši menadžer Beograda Aleksandar Bijelić i Marko Blagojević, bivši direktor gradske Agencije za investicije, sa još pet osoba, saslušani su u policiji zbog navodnih malverzacija oko rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra u kojima je budžet Grada oštećen za oko šest miliona evra (642 miliona dinara).Saslušanje će se nastaviti u ponedeljak, a Bijelić i Blagojević, biće ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog zloupotreba tokom izbora ponuđača za radove na rekonstrukciji Bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kralja Aleksandra.Posao je dat firmi "Balkan gradnja", čiji su vlasnici Slavko Božić i Nada Ćubić takođe saslušani. Oni su ispitani zbog navodnih malverzacija kojima su svojoj firmi pribavili korist od 130 miliona dinara.Saslušanje u zgradi PU za Beograd (bivši Gradski SUP), u odeljenju za privredni kriminal, počelo je oko 10 časova, a završeno oko 12.30 časova.Zbog ovih malverzacija u Tužilaštvu se razmatra da li ima i odgovornosti tadašnjeg gradonačelnika Drgana Đilasa. Naime on bi eventualno mogao da odgovara zbog zloupotrebe službenog položaja jer je navodno prekoračio svoja ovlašćenja i potpisivao određena dokumenta.Bijelić, funkcioner Demokratske stranke, pre dva dana je izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa, a imovinu uredno prijavljivao. On je tada, povodom medijskih napisa da će biti uhapšen, rekao da nema potrebe da se u tabloidima najavljuje njegovo hapšenje.ĐILAS: BIJELIĆ I BLAGOJEVIĆ RADILI PO ZAKONU Predsednik Demokratske stranke (DS) i bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas izjavio je danas da su bivši funkcioneri grada Beograda, članovi DS, Aleksandar Bijelić i Marko Blagojević vrhunski profesionalci koji su ispravno i po zakonu radili svoj posao, i zaslužni su za sve što je u Beogradu izgrađeno proteklih pet godina. Đilas je na vanrednoj konferenciji za novinare, tim povodom, demantovao da su Bijelić i Blagojević saslušani u policiji, kako su to objavili pojedini mediji. Njika je, kako je rekao,u prisustvu tužioca, priočitana krivična prijava, i određeno novo pojavljivanje u policiji za ponedeljak. Upitan da li se, posle ovoga, lično oseća ugroženim, Đilas je odogovorio da je ponosan na sve što je uradio zu Beogradu sa svojim timom koji nigde nije prekršio zakon.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPILOG: I Đilas na saslušanju zbog afere Bulevar?!

Izvor: Kurir, 13.Apr.2014, 11:52

Policija sumnja da je Đilas imao ključnu ulogu u aferi „Bulevar“, kad je budžet Grada oštećen za 6 miliona evra, a Bijelić i Blagojević sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja..BEOGRAD - Počelo je....Aleksandar Bijelić, bivši gradski menadžer i funkcioner DS, Marko Blagojević,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.