Samoubistvo  eksplozivnom napravom u centru Beograda

Izvor: RTS, 21.Mar.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistvo eksplozivnom napravom u centru Beograda

Na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina nepoznata muška osoba raznela se eksplozivnom napravom, saznaje RTS. Osim stradalog, niko nije povređen. Dosadašnjom istragom utvrđeno da nije reč o terorističkom aktu, saopštio je MUP.
Za sada neidentifikovana osoba, stara 50 godina, ušla je oko 12.30 u poslastičarnicu "Petković" na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina. Isterala je sve prisutne napolje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zatim detonirala eksplozivnu napravu, koja ju je usmrtila. 

RTS-u je u Hitnoj pomoći potvrđeno da je konstatovana smrt nepoznatog muškarca. 
MUP je saopštio da je za sada nepoznati muškarac poginuo nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu u poslastičarnici. Kako javlja izveštač RTS-a, ručnu bombu je izvadio iz jakne, seo u separe i aktivirao ju je.
Na lice mesta posle eksplozije došle su jake policijske snage, ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasna jedinica.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, nije u pitanju teroristički akt jer je ta osoba pre aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta.
Osim muškarca koji je stradao, niko nije povređen, iako se u neposrednoj blizini nalaze prodavnice brze hrane, banka i apoteke.
Kako navodi policija, na objektu je pričinjena manja materijalna šteta.

Istraga je u toku, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova utvrđuju sve činjenice i okolnosti tog događaja. Policijskom uviđaju prisustvovao je i javni tužilac.
Ulica je pokrivena brojnim sigurnosnim kamerama, čiji će snimci pomoći policijskim inspektorima da otkriju motiv tog samoubilačkog čina.
Ulica Ilije Garašanina zatvorena je od Palilulske pijace do Takovske ulice, u kojoj je saobraćaj bio veoma otežan.
Zbog gužve je saobraćaj otežan i u Svetogorskoj ulici, gde se napravila velika kolona vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Poslastičarnica "Petković" je vlasništvo Bratislava Petkovića, bivšeg ministra kulture, koji, kako RTS saznaje, stanuje u zgradi preko puta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd: Jedna osoba raznijela se eksplozivom u slastičarni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2016

U središtu Beograda, na  uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina nepoznata muška osoba raznijela se eksplozivnom napravom, saznaje RTS...Osim stradalog nitko nije ozlijeđen...Za sada neidentificirana osoba ušla je oko 12.30 u slastičarnicu "Petković"  Istjerala je sve prisutne van, i zatim detonirala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.