Sahranjeni nastradali u lavini u Restelici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni nastradali u lavini u Restelici

RESTELICA -

Na seoskom groblju u Restelici na Gori danas je sahranjeno devet članova porodice Reka, koji su stradali kada se lavina obrušila na njihove kuće.

U prisustvu oko 4.000 ljudi, Goranci su se oprostili od svojih sunarodnika.

Prisutnima se obratio lokalni imam, koji je zahvalio svima koji su pomogli u nesreći i potrudili se da po lošem vremenu prepešače oko osam kilometara kako bi prisustvovali sahrani.

"Ovo je velika tragedija, nezapamćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na području Gore. Stanovništvo je pokazalo veliku solidarnost tražeći nastradale. I danas po lošem vremenu nema goranskog sela iz kog nisu došli da budu na sahrani i izjave saučešće“, rekao je Zećir Zurapi iz sela Rapče, prenosi KiM radio.

Potraga za desetim članom porodice Reka i dalje se nastavlja.

Vlada poslala pomoć

Ministarsvo za Kosovo i Metohiju uputilo je danas hitnu pomoć od dva miliona dinara porodicama nastradalih od lavine koja je pogodila selo Restelica kod Dragaša i porodicama poginulih izrazilo duboko saučešće.

U saopštenju tog ministarstva se navodi da je taj novčani iznos samo najhitniji deo pomoći, koju će nastaviti da kontinuirano pruža porodicama nastradalih i meštanima sela Restelica.

Kako se navodi, Ministartvo za Kosovo i Metohiju je od početka te velike tragedije konstantno u kontaktu sa predstavnicima Euleksa, Kfor-a i lokalne samouprave, kako bi se meštanima sela Restelica ukazala adekvatna i efikasna pomoć.

"Ministarstvo za Kosovo i Metohiju porodicama poginulih u snežnoj lavini izražava duboko i najiskrenije saučešće. Vlada Srbije i Ministartvo za Kosovo i Metohiju učiniće sve kako bi se sanirala materijlna šteta, pomoglo porodicama nastradalih i meštanima Restelice", rečeno je u saopštenju.

U snežnoj lavini u mestu Restelica, u opštini Dragaš, stradala je skoro cela porodica Reka - od 11 članova desetoro je poginulo, od kojih je devet pronađeno, a za telom mladića Seldina Reke još se traga.

Tadić uputio saučešće porodici Reka

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas telegram saučešća porodici Reka povodom tragedije u kojoj je poginulo 10 članova te porodice.

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Najiskrenije saosećam u vašem bolu", navodi se u telegramu predsednika Srbije, koji je porodici uručio ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

U snežnoj lavini u selu Restelica kod Dragaša poginulo je devet članova porodice Reka, a za jednom osobom se traga. Petogodišnja devojčica Asmira Reka pronađena je živa i oporavlja se u regionalnoj bolnici u Prizrenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjeni stradali u lavini na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2012

U selu Restelica u opštini Dragaš, na Kosovu, u ponedeljak posle podne sahranjeno je osam članova porodice Reka, nastradalih u snežnoj lavini koja je sravnila sa zemljom 12 kuća.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Restelici sahranjeno devet članova porodice Reka

Izvor: Politika, 13.Feb.2012

Kosovska Mitrovica – Na seoskom groblju u selu Restelica, koje se nalazi na tromeđi Kosmeta, Albanije i Makedonije, juče je sahranjeno devet članova porodice Reka stradalih u subotu u snežnoj lavini koja se obrušila na kuće ovog goranskog sela...Zbog snega i jako lošeg vremena i zbog nemogućnosti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.