SLUČAJ SAVAMALA Tužilaštvo vodi istragu za PROTIVPRAVNO LIŠAVANJE SLOBODE, od policije zatražena dodatna obaveštenja

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ SAVAMALA Tužilaštvo vodi istragu za PROTIVPRAVNO LIŠAVANJE SLOBODE, od policije zatražena dodatna obaveštenja

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se danas saopštenjem u slučaju "Savamala", u kom je objasnilo da se istraga po ovom predmetu vodi zbog sumnje da su izvršena dva krivična dela: učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo i protivpravno lišenje slobode, u narodu poznato kao otmica.

Saopštenje tužilaštva prenosimo u celosti:

"Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljeni su od strane Višeg tužilaštva u Beogradu spisi predmeta, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezi rušenja objekta u „Savamali“, na uglu ulica Hercegovačke i Mostarske u toku noći 24/25.04.2016. godine, imajući u vidu da je Više tužilaštvo u Beogradu na osnovu svih prikupljenih dokaza u predistražnom postupku zaključilo da se u radnjama NN izvršilaca ne stiču bitna obeležja nijednog krivičnog dela iz nadležnosti Višeg suda u Beogradu, već eventualno obeležja krivičnih dela iz mesne i stvarne nadležnosti Prvog osnovnog suda u Beogradu pred kojim postupa Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon detaljne analize dostavljenih spisa predmeta i do sada prikupljenih dokaza, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 10.08.2017. godine uputilo Ministarstvu unutrašnjih poslova, Direkciji policije, Upravi kriminalističke policije, Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a radi utvrđivanja identiteta i otkrivanja za sada NN izvršilaca krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 1 i st. 2 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 st. 1 Krivičnog zakonika, s obzirom da je ovo tužilaštvo utvrdilo da bi se u konkretnom slučaju eventualno radilo o postojanju bitnih obeležja navedenih krivičnih dela.

Takođe, navedenim Zahtevom Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo je da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti, a radi utvrđivanja preduzetih radnji od strane  nadležnih državnih organa u noći između 24/25.04.2016. godine kada je došlo do rušenja objekata u „Savamali“

Zatim, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 10.08.2017. godine pored navedenog Zahteva, uputilo i Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a radi utvrđivanja činjenica koje se odnose na postupanje policijskih službenika MUP-a u noći između 24/25.04.2016. godine i vezani su za rušenje objekata u „Savamali“.

Nakon dostavljanja Izveštaja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a po navedenim Zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će doneti odluku o daljem postupanju u predmetu o čemu će javnost takođe biti obaveštena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužilaštvo od policije traži dodatna dokumenta o Savamali

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2017

Prvo osnovno javno tužilaštvo uputilo je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi utvrđivanja identiteta osoba koje su u aprilu 2016. porušile objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradskom naselju Savamala...Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.