SANADER: NISAM UZEO PROVIZIJU OD HIPO BANKE

Izvor: Kurir, 27.Jul.2011, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANADER: NISAM UZEO PROVIZIJU OD HIPO BANKE

ZAGREB - Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader negirao je pred tužiocima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je kao zamenik ministra spoljnih poslova 1994. 1995. od Hipo (Hypo) banke primio proviziju od 3,5 miliona kuna.

Kao i u slučaju korupcijske afere "Fimi medija", Sanader je zbog povređene noge ispitan u posebnoj prostoriji zagrebačkog zatvora u Remetincu, a, kako su novinarima rekli njegovi advokati, odbio je da odgovora na pitanja tužitelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali nikog nije teretio.

Sanader je odbranu iznosio oko sat vremena. Jedan od njegovih advokata Čedo Prodanović izjavio je novinarima da se bivši premijer dobro držao tokom iznošenja odbrana koja nije dugo trajala budući da je taj predmet od oko 1.000 stranica znatno manji od onog u slučaju "Fimi medije".

Advokat je rekao da je Sanader u dobrom psihofizičkom stanju, da je tokom ispitivanja bio dobro raspoložen, a ponovo je negirao pisanje pojedinih medija da je bivši premijer teško bolestan. Takođe je rekao da ne zna može li se uskoro očekivati optužnica u nekom predmetu koji se vodi protiv Sanadera, dodavši da je odbrana spremna na sve varijante.

Hrvatsko pravosuđe tereti bivšeg premijera u nekoliko korupcijskih afera. Sanader se sumnjiči da je 1994. i 1995. godine kao zamenik ministra spoljnih poslova zloupotrebio svoj položaj i nezakonito uzeo proviziju od 3,5 miliona kuna za zajam od 140 miliona austrijskih šilinga koji je Hypo banka odobrila Vladi Hrvatske.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanader negirao da je uzeo proviziju od Hipo banke

Izvor: EMportal, 27.Jul.2011

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader negirao je danas pred tužiocima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je kao zamenik ministra spoljnih poslova 1994. 1995. od Hipo (Hypo) banke primio proviziju od 3,5 miliona kuna.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.