SA SAHRANE OTIŠAO U SMRT Obećao ćerki da će joj doneti kroasan za večeru, a sada ga više nema

Izvor: Blic, 04.Mar.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA SAHRANE OTIŠAO U SMRT Obećao ćerki da će joj doneti kroasan za večeru, a sada ga više nema

-Tog kobnog dana je otišao na posao u sedam ujutru. Izašao je sa posla kako bi otišao na sahranu kod kumovske rodbine. A onda se posle podneva vratio nazad da radi u Tehničko remontni zavod. Zvala sam ga, ali mi je rekao da mora da radi, jer nekoliko dana unazad ima mnogo posla. Odlazio je u sedam izjutra, a vraćao se u sedam uveče... Samo je stigao da mi kaže da se presvukao u radno odelo, i da mora na posao. Posle toga došlo je do eksplozije.

Ovako za "Blic" kroz suze >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priča Gordana Miljković, sestra pirotehničara Željka Nikolića, jednog od trojice nestalih čija su tela, nekoliko dana nakon eksplozije u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu, izvučena ispod ruševina. Njegovo telo pronađeno je uz svoje kolege i prijatelje kapetana Darka Kostića i pirotehničara Dejana Kovačevića.

U porodici Nikolića juče je vladao muk, a kroz dvorište u naselju Jabučar prolazile su desetine prijatelja i rođaka koji su izjavljivali saučešće... Željko Nikolić je za sobom ostavio dve ćerke, Tijanu (12) i Tatjanu (19). U kući u kojoj je poslednjih godina bio oslonac, ostala je i njegova majka Jelica (73).

Ona od tuge nije mogla da progovori. Stara, skrhana, jedva je smogla snage da prima saučešće.

Dušica Nikolić, njegova sestra od strica, kaže da se Željko dosta mučio poslednjih sedam godina nakon razvoda...

- Od tada je radio dva posla kako bi izdržavao porodicu. Znao je da dođe u tri ujutru, odspava par sati, pa ponovo ode na posao - kaže ona i dodaje:

"Mlađa ćerka je posebno bila vezana za njega. Tog jutra nije mogla da se razdvoji od njega. Grlila ga je, ljubila. Htela je da ostane kod kuće. Rekao joj je da mora da radi i obećao da će joj kupiti kroasan za večeru... Čekala je tri dana, a pričali smo joj da je tata na poslu... Sada smo joj rekli da ga više nema".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.