Retriveri iz Srbije, šampioni sveta, otrovani na izložbi

Izvor: Blic, 05.Sep.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retriveri iz Srbije, šampioni sveta, otrovani na izložbi

Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gde se nadmetalo oko 20.000 pasa, dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije otrovani su neposredno pošto su proglašeni pobednicima.

Dvogodišnji zlatni retriver, mužjak Plavi Anđeo, međunarodni šampion, pola sata pošto je u Amsterdamu proglašen za vicešampiona Evrope, bio je mrtav, rekao je agenciji Beta vlasnik odgajivačnice i internacionalni kinološki sudija Nenad Davidović iz Smedereva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Mlada šampionka, Viktorija, stara 14 meseci, koja je u poslednjih mesec dana bila "nepobediva" na takmičenjima u zapadnoj Evropi, s najvišiim ocenama kod kinoloških sudija svetske reputacije, takođe je otrovana na toj izložbi.

U istom boksu bilo je sedam zlatnih retrivera. Svi su otrovani, četiri psa su preživela, dok su dva retrivera odgajivača Nataše i Nenada Davidovića iz Smedereva i jedan retriver iz Austrije umrli.

Tokom prepodneva odgajivači retrivera dobili su više od 300 sms poruka i više od hiljadu mejlova podrške i žaljenja zbog trovanja retrivera šampiona.

Zasad nije poznato kako je i zašto došlo do trovanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Psi, šampioni sveta, otrovani u Amsterdamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011

SMEDEREVO -..Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gde se nadmetalo oko 20.000 pasa, dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije otrovani su neposredno pošto su proglašeni pobednicima...Dvogodišnji zlatni retriver, mužjak Plavi Anđeo, međunarodni šampion, pola sata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Psi, šampioni svijeta, otrovani na izložbi u Amsterdamu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2011

SMEDEREVO - Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gdje se nadmetalo oko 20.000 pasa, dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije otrovani su neposredno pošto su proglašeni pobjednicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Otrovani retriveri iz Srbije pošto su proglašeni šampionima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2011

Na najvećoj evropskoj izložbi pasa svih rasa u Amsterdamu, gde se nadmetalo oko 20.000 pasa, dva zlatna retrivera iz Srbije i jedan iz Austrije otrovani su neposredno pošto su proglašeni pobednicima...Dvogodišnji zlatni retriver, mužjak Plavi Anđeo, međunarodni šampion, pola sata pošto je u...

Nastavak na Vesti-online.com...

PSI NA IZLOŽBI KOD AMSTERDAMA UMIRALI OD VRUĆINE

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 17:17

AMSTERDAM - Policija je na Evropskoj izložbi pasa u Holandiji izbavila pse iz zaključanih vozila, pregrejanih na suncu, ali neki su ipak uginuli, objavio je Holandski radio...Na Evropskoj izložbi (Euro Dog Show) u Levardenu (Leeuwarden), severoistočno od Amsterdama, najvećoj holandskoj izložbi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.