Reditelju RTV-a nagrada u Rumuniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reditelju RTV-a nagrada u Rumuniji

Reditelj Julijan Ursulesku iz naše rumunske redakcije dobio je nagradu na Međunarodnom festivalu televizijskih emisija i nezavisnih produkcija ,"Sim" u rumunskom gradu Trgu Mures.

Serijal kratkih emisija "Jedan pesnik, jedna pesma" emituje se na našem programu od januara i zamišljen je tako da svaka epizoda predstavlja po jednog rumunskog pesnika i uključuje kratku biografiju pesnika i pesmu koja je uvek ilustrovana igranom slikom.

"Moja žena i ja smo se dosetili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da uradimo jedan serijal klasičnih i savremenih rumunskih pesnika, da ih nekeko približimo našim rumunskim gledaocima", kaže Ursulesku.

Ovo je prva nagrada koju je Julijan osvojio sa suprugom koja je već dugi niz godina novinarka na Radiju Novi Sad. A gotovo 30 godina dugu karijeru, upotpunilo je i više od 14 nagrada na međunarodnim festivalima.

"Nagrade kao takve jesu podstrek, mada ću ja i dalje raditi kao što sam i dosad radio jer ja i dalje volim da radim to što radim", dodaje on.

Emisija "Jedan pesnik, jedna pesma" emituje se svake poslednje nedelje u mesecu u okviru emisije TV Magazin na našem drugom programu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.