Razbojnik ubio gazdu menjačnice

Izvor: Blic, 07.Feb.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnik ubio gazdu menjačnice

KRAGUJEVAC - Vlasnik menjačnice „Sat" Dragan Mišić (49) ubijen je juče u 10.30 sati u svom lokalu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, u centru Kragujevca. U njega je, kako saznajemo u policiji, u toku razbojničke pljačke sa tri hica pucao Radiša J. (48) iz Donje Sabante kod Kragujevca. Ubica je uhvaćen nakon sat vremena, u pravoj filmskoj poteri.

Ubica je opkoljen u Ulici Svetozara Markovića, a zatim je sam utrčao u policijsku stanicu, bacio oružje i predao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se. Kod njega je pronađeno i 460.000 dinara koje je oteo iz menjačnice.

Mnogobrojni očevici ovog po drskosti nezapamćenog zločina u Šumadiji kažu da je čovek srednjih godina ušao u menjačnicu, koja deli prostor sa prodavnicom cipela i sajdžijskom radnjom, i odmah izvadio pištolj tražeći novac. Radnica je ispraznila kasu, ali, u trenutku kada je razbojnik hteo da pobegne, na vratima se pojavio vlasnik Dragan Mišić. Došlo je do koškanja sa lopovom i tada su se začuli pucnji.

- Pomislila sam da deca bacaju petarde. Čula se vriska, istrčala sam napolje. Ulica se ispraznila, ljudi su bežali. Pogledala sam u susednu radnju i videla komšiju kako leži na podu - kaže prodavačica iz obližnje knjižare.

Prolaznik S.D. tvrdi da je video ubicu kako beži niz ulicu, ali se, u šoku, nije usudio da ga sam juri.

- Pogledao sam kroz vrata i video čoveka koji je ležao na leđima. Nije mrdao. Ispod glave mu je bila lokva krvi. Hitna pomoć je stigla za nepuna tri minuta. Lekari su odmah utvrdili da je mrtav - kaže S.D.

Da se sve dogodilo iznenada i brzo, tvrdi i saobraćajni policajac koji je dežurao nepunih 20 metara iznad menjačnice „Sat".

- Čuo sam pucnje i nisam stigao da vidim ubicu koji je brzo strčao niz ulicu. Izgubio se u masi naroda. Dve radnice koje su bile u radnji bile su u šoku. Jedna je izgubila svest, ispričao je policajac.

U poteri za zločincem učestvovali su gotovo svi inspektori kriminalističke policije. Za razbojnikom koji je na sebi imao plavu jaknu i plavu kapu tragalo je i preko 2.000 kragujevačkih taksista, koji su preko svojih dispečera odmah dobili informaciju šta se dogodilo i ko se traži.

Nastradali Dragan Mišić je za sobom ostavio suprugu i dve ćerke. Sudija Okružnog suda Slobodan Svilkić, koji je obavio uviđaj, naložio je da se uradi analiza DNK i otisaka prstiju.

Ubijao i u Švajcarskoj

Radiša J., koji je juče ubio vlasnika menjačnice „Sat" u centru Kragujevca, poznat je po tome što je u Švajcarskoj izdržao kaznu od šesnaest godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. On je u toj državi počinio i više razbojništava, a robijao je i zbog posedovanja kilograma heroina. U Srbiju je deportovan u avgustu prošle godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijen vlasnik menjačnice

Izvor: B92, 07.Feb.2008

Kragujevac -- Vlasnik menjačnice "Sat" D. M. ubijen jutros u centru Kragujevca prilikom pljačke prodavnice obuće u kojoj je smeštena i menjačnica... Prema izjavama očevidaca, u prodavnicu je oko 10.30 ušao neidentifikovani muškarac i sa uperenim pištoljem prodavačici kazao da je reč o pljački....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.