Pronađene ljudske kosti u masovnim grobnicama u Meksiku

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađene ljudske kosti u masovnim grobnicama u Meksiku

Više od 600 fragmenata ljudskih kostiju pronađeno je u masovnim grobnicama van meksičkog grada Tihuane, blizu granice sa Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi AFP.
Državno Udruženje nestalih osoba Donje Kalifornije saopštilo je da su masovne grobnice locirane, nakon što su trgovci drogom u zatvoru dali informaciju o lokaciji, piše AFP.

Do sada je pronađeno između 600 i 700 delova ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kostiju, a forenzičari govore da im je potrebno najmanje mesec dana da se kompletna istraga završi, prenosi AFP.
Više od 186.000 ljudi je ubijeno i još 30.000 lica je nestalo u Meksiku od 2006. godine, otkako se vlada Meksika uključila vojsku u borbu protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pronađene ljudske kosti u masovnim grobnicama u Meksiku

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2017

Više od 600 fragmenata ljudskih kostiju pronađeno je u masovnim grobnicama van meksičkog grada Tihuane, blizu granice sa Sjedinjenim Američkim Državama...Državno Udruženje nestalih osoba Donje Kalifornije saopštilo je da su masovne grobnice locirane, nakon što su trgovci drogom u zatvoru dali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.