Pripremljene izmene Zakona o komunalnoj policiji

Izvor: Akter, 31.Jul.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremljene izmene Zakona o komunalnoj policiji

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Gradska uprava pripremila izmene i dopune Zakona o komunalnoj policiji, koje između ostalog predviđaju povećanje broja komunalnih policajaca, navodeći da će taj predlog sledeće sedmice biti predat nadležnom ministarstvu

Mali je u izjavi novinarima nakon obilaska pogona GSP "Beograd" za tehnički pregled trolejbusa na Dorćolu, rekao da je formirana radna grupa koja se bavi izmenama Zakona o komunalnoj policiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

"Predlog sa naše strane, kao Grada je gotov i sada to treba da prezentujemo nadležnom ministarstvu, jer to zakonski moramo da regulišemo", rekao je Mali i dodao da se izmene navedenog Zakona ne mogu regulisati nekom odlukom ili bilo kojim dokumentom koji nije zakon.

Gradonačelnik je ponovio da je jedan od predloga da umesto jednog komunalnog policajca na 6.000 građana, bude jedan na 1.000 ili 2.000, odnosno da se broj komunalnih policajaca poveća sa postojećih 370 na 1.000 do 1.200.

"Što budemo imali veći broj komunalnih policajaca - više ćemo imati i komunalnog reda i mira u gradu", dodao je Mali uz napomenu da bi deo tih ljudi mogao da se koristi i za kontrole u GSP vozilima.

On, međutim, nije mogao da precizira i da li će i kada doći do izmena Zakona o komunalnoj policiji, jer to zavisi od ministarstva i Skupštine Srbije.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da izmene koje su predložene od strane Grada idu u pravcu toga da komunalna policija stiče pravo da legitimiše građane za poslove iz njenog domena.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Jedan policajac na hiljadu građana

Izvor: Danas, 31.Jul.2014

Osnovana je radna grupa koja će se baviti izmenama Zakona o komunalnoj policiji. Kako je najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predlog će biti prezentovan nadležnom ministarstvu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.