Jeremić Novom Sadu poklonio repliku murala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić Novom Sadu poklonio repliku murala

Predsednički kandidat Vuk Jeremić danas je tokom posete Novom Sadu u okviru predizborne kampanje poklonio repliku nedavno prekrečenog murala "The only truth" francuskog strit umetnika Remeda.

Pošto su repliku okačili aktivisti iz njegovog tima, Jeremić je rekao da je to poklon Novom Sadu i dostojanstvenoj Srbiji, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

"Ovo je novosadska Savamala, i ovakvih Savamala ima svuda po Srbiji, ali neće ih više biti posle izbora", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Jeremić.

Jeremić je sa građanima Novog Sada prošetao do Hale Spens, gde je održana njegova završna konvencija.

Jeremić: Niššta ne može sprečiti drugi krug

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je večeras u Novom Sadu da "nema te izborne matematike, niti krađe koja može sprečiti drugi krug" i da su predstavnici vlasti zbog toga uplašeni, jer, kako je rekao, znaju da u drugom krugu "izlaze na sud naroda".

Jeremić je na završnoj predizbornoj konvenciji, u Maloj sali SPENS-a, rekao da će kao predsednik Srbije svom snagom podržati našu poljoprivredu i naše paore.

U Srbiji, kaže, ne mogu biti najmanje subvencije i otkupne cene poljoprivrednih proizvoda u regionu.

"Paorima ćemo skinuti te okove sa nogu, a kada to uradimo sve svoje kontakte u svetu, a nemam ih malo, upotrebiću da sve što se proizvede u našoj zemlji može da se proda i to za pristojne novce", rekao je Jeremić i dodao da dok on bude predsednik neće biti prodaje zemlje strancima.

Vuk Jeremić je rekao da u Srbiji ne postoji grad u kome se njegovim žiteljima pre može obratiti sa dame i gospodo, nego što je to Novi Sad - Srpska Atina.

"U gradu Sterijinog pozorja, Exita, Zmajevih i Brankovih pesničkih svečanosti, u gradu sa jednom od najživopisnijih slikarskih zajednica u Evropi, gradu muzike i knjige danas se narko dileri obračunavaju u dvorištima škola, puca se na ulicama i prebijaju policajci", rekao je Jeremić.

On je Novi Sad nazvao svetionikom kulture i prosvete i rekao da se baš u u tom svetioniku zariče da ćemo se, kako je rekao, "ponovo ponositi našim znanjem i sposobnostima i vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima".

Jeremić je rekao da će svako ko se drzne da nasrne na učitelja ili nastavnika biti gonjen za krivično delo napada na službeno lice i da će biti donet zakon po kome će svakome ko je kupio ili falsifikovao diplomu biti doživotno zabranjen rad u javnom sektoru.

"Svaki student mora imati obezbeđen studentski dom i besplatnu prvu godinu studija, a dalje prema radu, trudu i ocenama. Osnovaću predsednički fond za mlade talente iz koga će se na najboljim svetskim univerzitetima doškolavati nasi studenti, ali sa obavezom da se vrate u otadžbinu", stakao je Jeremić.

On je dodao da će umesto u autoput do Tirane, te stotine miliona evra uložiti u navodnjavanje Vojvodine, a da želi da do kraja predsedničkog mandata svako mesto u Srbiji ima pijaću vodu, dovršenu sanitarnu mrežu i dobar put.

Pre mitinga Jeremić je razgovarao sa građanima.

Pretučen aktivista Drugog kruga

Aktivista Drugog kruga Marko Miljković, koji je prethodnih dana učestvovao u protestima ispred redakcije Informera, u utorak uveče brutalno je pretučen ispred svog stana na Zvezdari.

Kako je saopšteno, Marko je noć proveo u Urgentnom centru, posle čega je u policiji gde daje izjavu.

Drugi krug je pokret mladih iz svih delova Srbije koji su nedavno podržali kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije, objašnjava se u saopštenju.

LSV najoštrije osuđuje napad na aktivistu "Drugog kruga"

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila napad na aktivistu organizacije "Drugi krug" Marka M. i očekuje da napadači hitno budu pronađeni i procesuirani.

"Ovaj napad je još jedan u nizu događaja koji su obeležili najprljaviju kampanju do sada", ocenjuje LSV u saopštenju.

Aktivista "Drugog kruga" Marko Miljković saopštio je ranije danas da su ga dve nepoznate osobe fizički napale, a predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao novinarima da se to dogodilo samo zato što je Miljković dolazio na proteste ispred sedišta lista "Informer".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.