Posao vaspitača leži i muškarcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao vaspitača "leži" i muškarcima

Mnogi muškarci ne osećaju se prijatno na poziciji medicinske sestre, bebisiterke i sličnim zanimanjima koja su "rezervisana" za osobe ženskog pola. Jedna od profesija gde žene dominiraju je i rano obrazovanje. Muškarac u vrtiću okružen decom dok im na šarenom tepihu čita "Pepeljugu" i dalje je prava retkost.

Vaspitači u vrtićima zanimanje je u kojem, bar kada je u pitanju Stara Pazova dominiraju žene. U dva vrtića zaposleno je svega tri vaspitača, a prvi među njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji već 15 godina radi sa decom u Predškolskoj ustanovi "Poletarac" je Vojislav Žakula.

Kolege u vrtiću saglasne su da deca vole sve što je novo i da im odgovora muško – ženska kombinacija u sobi, jer ih to podseća na porodicu.

Iako je nakon srednje škole upisao sociologiju, Žakula smatra da je posao vaspitača odabrao njega, te je ubrzo uspešno završio Višu pedagošku akademiju i Učiteljski fakultet u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog vaspitača.

Sada kada sa decom radi deceniju i po, kako kaže ne kaje se i raduje se svakom novom danu na poslu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.