Policija privodi Čumetovu ženu

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2013, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija privodi Čumetovu ženu

PRED Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda u sredu se nastavlja postupak protiv Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sretka Kalinića i Miloša Simovića zbog optužbi da su učestvovali u ubistvu Branka Jevtovića Jorge i pokušajima ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka kada su nastradala dvojica njihovih telohranitelja. Prema najavama, pred sudskim većem trebalo bi da se kao svedok pojavi Ivana Tulović, supruga Ljubiše Buhe Čumeta, čije je privođenje pre dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << naložio sudija Vladimir Mesarović. Ovu odluku doneo je pošto je Tulovićeva nekoliko puta izbegla da primi poziv za svedočenje. On je u ponedeljak obavestio učesnike u postupku da je policija u periodu između dva suđenja izvestila sud da „svedok odbija kontakt sa policijom i najverovatnije ima kamere ispred kuće, a policija pretpostavlja da ima nekog unutra ali niko ne otvara“. Buhina supruga treba da bude saslušana povodom ubistva Branka Jevtovića Jorge 27. oktobra 2004. godine, pošto je u to vreme bila njegova nevenčana supruga. Protiv Bojovića i Milisavljevića postupak se vodi u odsustvu. Oni su uhapšeni u februaru prošle godine u Španiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru. Ali oni će biti izručeni kada se u Madridu okončaju postupci koji se protiv njih vode pred tamošnjim sudom. NAVODI OPTUŽNICE PREMA tvrdnjama Tužilaštva, Luka Bojović je u martu 2003. posle ubistva vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje ovom kriminalnom grupom. Odbeglim pripadnicima pomagao je pri skrivanju, obezbeđivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava zbog kojih se sada sudi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Buhina žena sudu rekla ko je pretio

Izvor: B92, 29.Maj.2013

Beograd -- Ivana Tulović, žena Ljubiše Buhe Čumeta, nabrojala je ko je sve pretio njenom tadašnjem dečku Branku Jevtoviću Jorgi, na suđenju Luki Bojoviću...Nakon više pokušaja suda da je pronađe na kućnoj adresi, Ivana Tulović došla je u sud, optužujući prijatelje Svetlane Ražnatović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.