Pogledajte koje su firme zarađivale na Tijaninoj smrti!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte koje su firme zarađivale na Tijaninoj smrti!

Prilikom nabavljanja opreme za Institut za majku i dete od novca koji je nakon smrti ostao na računu male Tijane, više firmi ostvarilo je zaradu od 15.000 do više od 95.000 evra

Čak 11 veleprodaja i jedna zanatska radnja ukupno su zaradile više od 37 miliona dinara jer su bili dobavljači ili su učestvovali u nabavljanju opreme za Instituta za majku i dete “Dr Vukan Čupić” od novca skupljenog za operaciju Tijane Ognjanović.

Roditelji devojčice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << lekari Instituta izabrali su dobavljače preko kojih je kupljena oprema. Tom prilikom više firmi ostvarilo zaradu u posredovanju od 15.000 do više od 95.000 evra. Najveću zaradu na račun naroda koji je donirao ovaj novac kako bi sačuvao život male Tijane imali su “Gorenje GTI” i “MD Imaging”.

- Policija je obavila sve provere u preduzećima koja su naznačena u ugovorima o donaciji kao dobavljači medicinske opreme. Maloprodajna preduzeća su iskorišćena kao posrednici jer su robu nabavila i isporučila preduzeća koja se bave veleprodajom. Oni su uvozili opremu po jednoj ceni, a ona koja je ispostavljena za naplatu sa maržama je u pojedinim slučajevima drastično veća – kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, napominjući da postoji još dosta činjenica vezanih za slučaj Ognjanovića u koje javnost još uvek nije imala uvid, prenosi “Blic”.

Foto: Fejsbuk / Tijana Ognjanović

U Institutu za majku i dete negiraju umešanost u ovu aferu, pravdajući se činjenicom da “nijedan dinar nije išao preko njihovog računa”, kao i da su marže od 95.000 evra realne.

U martu je komisija sačinila predlog željene opreme i isti je dostavljen Ministarstvu zdravlja. Na njemu je taksativno navedeno za koje se odeljenje nabavlja oprema, sa nazivom aparata, markom, ali i preduzećima koja su dobavljači. Čak i kada je porodica obavestila Institut da kao fizičko lice ne može da uzme opremu od preduzeća koja se bave veleprodajom, nije se odustalo od navedenih dobavljača.

- Policijska istraga je u toku i tek kada se ona završi mi ćemo komentarisati. Svako će snositi posledice ukoliko treba, ali je ružno sve ovo što se piše – kaže Predrag Pejnović, direktor “Filips medicinskog programa” u kompaniji “Gorenje GTI”.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ognjanovići sami birali dobavljače

Izvor: Politika, 20.Avg.2014

Institut za zaštitu majke i deteta povinovao se zahtevima donatora, tvrde u ovoj ustanovi. – Nikakvu preporuku nismo dali institutu, kaže bivša ministarka zdravlja ..Da li je 323.000 evra moralo da ode u ruke dobavljača medicinske opreme prilikom kupovine uređaja koje su Ognjanovići namenili...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.