Počinje suđenje akterima afere Indeks

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje akterima afere "Indeks"

SMEDEREVO - Suđenje akterima afere "Indeks" trebalo bi da počne danas pred sudskim većem Okružnog suda u Smederevu, ali u zgradi opštinske skupštine, pošto taj sud nema mogućnosti da u sudnicu primi najveći broj optuženih u istoriji srpskog pravosuđa.

Pored 89 optuženih, sala Skupštine Smedereva primiće njihove branioce i prateće sudsko osoblje, pa se očekuje da će u sali biti više od 200 ljudi.

Glavni pretres protiv optuženih za korupciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Pravnom fakultetu u Kragujevcu zakazan je za ceo decembar, a svi optuženi se brane sa slobode.

Zamenik Okružnog tužioca u Smederevu Zoran Antić podigao je optužnicu protiv 41 učesnika afere "Indeks" 14. avgusta prošle, a u martu ove godine podignuta je i nova, dopunska optužnica, protiv još 47 osoba, od kojih su 33 studenta iz Kragujevca i 14 novih pomagača u lažiranju ispita.

Optuženi profesori su optuženi da su za davanje pozitivnih ocena bez polaganja ispita primali od 500 do 1.000 evra, dok je tarifa za diplome lažnih pravnika iznosila od 12.000 do 16.000 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinuto suđenje za aferu "Indeks"

Izvor: B92, 01.Dec.2008

Beograd, Smederevo -- Početak suđenja grupi od 88 optuženih u aferi "Indeks" prekinut je zbog zahteva za izuzećem vršioca dužnosti okružnog javnog tužioca Zorana Antića...Ova grupa je optužena za kupovinu i prodaju ispita i diploma na više fakulteta u Srbiji. Suđenje bi trebalo da se nastavi...

Nastavak na B92...

Počinje suđenje optuženima u aferi "Indeks"

Izvor: RTS, 01.Dec.2008

Suđenje grupi od 88 optuženih u aferi "Indeks" pred Okružnim sudom u Smederevu prekinuto jer optuženi i njihovi branioci traže izuzeće tužioca Zorana Antića. ..Optuženi u aferi "Indeks" i njihovi advokati tražili su izuzeće vršioca dužnosti okružnog javnog tužioca Zorana Antića, jer...

Nastavak na RTS...

Počinje suđenje za Aferu Indeks

Izvor: EMportal, 01.Dec.2008

Pred sudskim većem Okružnog suda u Smederevu danas treba da počne suđenje grupi od 88 optuženih profesora i studenata u Aferi Indeks.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.