Izvor: Blic, 28.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištoljem rešio svađu oko plena

Pištoljem rešio svađu oko plena

BEOGRAD - Beogradska policija privela je istražnom sudiji Milana Ugarkovića (19), zvanog Mali Ugar, zbog sumnje da je ubio Nenada Starčevića i Predraga Dimića 27. maja u Reljkovićevoj ulici ispred broja 15. Ugarković je osumnjičen i da je 2. decembra prošle godine sa Miodragom Ivačkovićem i Aleksandrom Rapajićem prilikom razbojništva ubio Radeta Petkovića. Ta i druga krivična dela izvršio je prilikom svog drugog bekstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz KP doma u Kruševcu, gde je bio smešten zbog ubistva Džemaila Demirovića 1998. godine, koje je počinio kada je imao samo 15 godina - saopštio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare major Jadranko Petković, načelnik Uprave kriminalističke policije SUP-a Beograd.

Osim dvostrukog ubistva i razbojništva u kojem je ubijen Petković, Ugarković je osumnjičen za još jedno razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, protivpravno hapšenje, sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti i nedozvoljeno posedovanje i nošenje vatrenog oružja. Kako je naveo major Petković, Ugarković je 27. maja oko 21.30 sati u Reljkovićevoj ulici, s jednim zasad nepoznatim mladićem sačekao Starčevića i Dimića. Posle kraće prepirke, Ugarković je u njih ispalio nekoliko hitaca i pobegao. Dimić je odmah preminuo, a Starčević nešto kasnije u Urgentnom centru. Na pitanje da li ima indicija da je Ugarković pre mesec dana podmetnuo bombu pod automobil Vladimira Nešića, kod koga su neposredno pre ubistva bili Dimić i Starčević, major Petković je rekao da to dosad nije utvrđeno.

Tri dana pre dvostrukog ubistva, Mali Ugar, Dimić i Starčević, upali su u kladionicu 'Zona sreće', u Ulici Milutina Ivkovića, i uz pretnju pištoljem od kladioničara oteli novac. Pritom su radi zastrašivanja ispalili nekoliko hitaca, ali niko nije povređen. Kada su uzeli novac, razoružali su radnika obezbeđenja, od vlasnika kladionice oteli džip 'mercedes', novac i mobilni telefon, pa pobegli.

Upitan da li je motiv za dvostruko ubistvo svađa oko podele plena iz kladionice, major Petković je rekao da je, 's obzirom na to da su isti ljudi bili u ‘Zoni sreće’, najverovatnije da su se sporečkali i da se to završilo kako se završilo.'

Ugar je osumnjičen i da je 2. decembra prošle godine u Ulici Pere Ćetkovića 16 sa Ivačkovićem i Rapajićem sačekao Radeta Petkovića, te da su u njega ispalili nekoliko hitaca i ubili ga. Ivačković i Rapajić su već uhapšeni, a kako je utvrđeno, u Petkovića su pucali Ivačković i Ugarković. Kako je naveo major Petković, Ugarković je 3. maja pokušao da otme N. B. iz Zemuna, tako što ga je nekoliko puta udario pištoljem po glavi i telu, želeći da ga ugura u gepek automobila kojim je došao. N. B. je uspeo da se otrgne i pobegne, a Ugarković je pucao u njega i ranio ga u desnu butinu.

Ugarković se tereti i da je 2. avgusta oko 18 sati u Zemunu, 'stojadinom' presreo Petra Popovića i uz pretnju pištoljem naterao ga da uđe u kola. Zatim ga je vozio do Miljakovca i izbacio ga u školskom dvorištu u Vukasovićevoj ulici. Tu ga je čekao jedan drug, koji je po Ugarkovićevom nagovoru pucao u Popovića i lakše ga ranio u levu natkolenicu. Motiv tih otmica, smatra major Petković, jeste raščišćavanje međusobnih stvari.

Naposletku, Mali Ugar je prilikom hapšenja 24. septembra, u naselju Braća Jerković, svoj dosije obogatio i prijavom za nasrtaj na policajce. Policija je pretresla stan njegove devojke i našla automatski pištolj 'škorpion'. A. A. Ubijeni otac i deda Milan

Ugarković je sin Dragana Ugarkovića Ugara, koji je ubijen 22. novembra 1999. godine ispred 'Fontane' u Novom Beogradu, dok je čekao prijatelja da izađe iz 'Mekdonaldsa'. Ubistvo Ugara starijeg još je nerasvetljeno, a govorilo se da je motiv Ugarov 'dugačak jezik'.

Stariji Ugarković bio je dobro poznat policiji. Izvesno vreme je proveo u Legiji stranaca, a 1988. godine je uhapšen zbog ubistva jednog mladića, ali je uspeo da pobegne u Nemačku. Tamo je uhvaćen i deportovan u SFRJ, na odsluženje kazne u 'Zabeli', gde je radio na zatvorskom dobru i uspeo da pobegne traktorom. Skrivao se do 1996. godine, kada ga je prepoznao jedan inspektor, uhapsio i poslao na dosluženje kazne.

Stariji Ugarković je na slobodu izašao dan po ubistvu svog ujaka Karanfila Manojlovića, poznatog trgovca drogom. Po izlasku iz zatvora Ugarković se navodno bavio naplaćivanjem 'usluga' za vraćanje ukradenih vozila, a u taj posao uključio je i mnoge mlađe kriminalce. Izgleda da je njegovim stopama krenuo njegov sin, koji sa samo 19 godina ima više nego podebeli policijski dosije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.