Performans omladine PS: Raspiši izbore, Pajtiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans omladine PS: Raspiši izbore, Pajtiću

Omladnci Pokrajinskog odbora u Vojvodini i Gradskog odbora Novi Sad Pokreta socijalista (PS) izveli su danas performans ispred zgrade Pokrajinske vlade sa koga su pozvali predsednika vlade Bojana Pajtića da raspiše izbore u AP Vojvodini.

U ime učesnika performansa novinarima se obratila narodna poslanica Gorjana Marinković, koja je rekla da omladina PS svojim okupljanjima upućuje poziv Pajtiću da raspiše pokrajinske izbore, jer, kako je kazala, građani Vojvodine to od njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očekuju.

Marinkovićeva je kritikovala Pajtića što je godišnji odmor proveo u Hrvatskoj, a Pajtićev odmor bio je i tema izvedenog performansa.

"Zaista je neprimereno i neumesno da za vreme trajanja najvećeg pogroma Srba u Hrvatskoj Bojan Pajtić upravo na tom mestu letuje i slavi sa takvim ljudima. On je rekorder po dužini godišnjeg odmora, a mi smo u nedoumici od čega se on to odmara i ne znamo da li je manje radio za građane Srbije ili je duže letovao na račun građana Srbije", rekal je Marinković.

Prema njenim rečima, potpuno je neprikladno da predsednik Pokrajinske vlade uopšte ide na letovanje dok se Vojvodina nalazi u "paradoksalnoj situaciji da ima najveći privredni potencijal u zemlji, a u isto vreme ima najveći broj primalaca socijalne pomoći".

Marinkovićeva je kazala i da će građani Srbije umeti da cene ako Pajtić raspiše izbore i da će ga nakon izbora poslati "na jedan duži zasluženi godišnji odmor".

Tokom performansa mladi aktivisti Pokreta socijalista pred zgradu Pokrajinske vlade doneli su bazen sa slanom vodom u kome su se nalazile ribice i rakovi, ležaljku i pazl poslagan u obliku školice.

U ležaljku su smestili lutku "sunđer Boba", a oko bazena, ležaljke i školice ostavili su masku za ronjenje, flašu šampanjca i dve čaše i nekoliko pisanih poruka - "Školica za pordicu Pajtić", "Mamac za Pajtića, provereno trza", "Upecaj Pajtića na hrvatskom primorju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.